Lia Virkus soovitab pühadeks: koorene kartulivorm



Neljale kuni kuuele

Lihtne ja maitsev vormiroog kartulist, mis sobib iga liha-kalaroa juurde hõrguks lisandiks. Ka jõulu- ja aastavahetuse pidulauale!


1 kg kartuleid

2 tl meresoola

1 tl purustatud musta pipart

2-3 küüslauguküünt

3 dl vahukoort

100 g riivitud juustu


Koori kartulid ja viiluta õhukeselt, sega purustatud küüslauguküünte ja soola-pipraga läbi. Laota kõrgete äärtega ahjuvormi. Kalla kartulitele vahukoor ja puista üle riivjuustuga. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 190kraadises ahjus tunnike; küpsemise lõpu poole võta foolium ära, et vormiroog saaks kauni pruunika jume. Enne serveerimist lase 15 minutit jahtuda.

Reklaam