Lia Virkus soovitab: jõulusalat kinoaga


Neljale kuni kuuele

Jõululaual võiks alati olla üks toekas maitsev kaunites jõuluvärvides salat. Lao salat kokku suuremale vaagnale või sega läbi, saad vitamiinirikka maitsva roa.

2 dl kinoad
2–3 rohelist lehtkapsalehte
300 g punast kapsast
1 roheline paprika
200 g rediseid
(väike karp küüslaugu- või muid idusid)
1–2 sl röstitud seesamiseemneid
3 sl oliiviõli
1 sidrun
soola, musta pipart
2 sl vedelat mett
palsamikreemi või granaatõunasiirupit

Keeda kinoa 12–15 minuti jooksul soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks ehk al dente. Tükelda paprika peenteks ribadeks. Rebi lehtkapsalehed ilma rootsudeta väikesteks suupärasteks tükkideks, mudi näppudega kausis õli, sidrunimahla, soola ja pipraga läbi. Lisa kinoa ja sega. Riivi punane kapsas või lõika peenteks ribadeks.

Laota kõik ained kihiti vaagnale, kõigepealt punane kapsas, siis paprikaribad, kastmega segatud kinoa ja lehtkapsas. Kõige peale pane redisesektorid, idud ja röstitud seesamiseemned. Nirista peale mesi, palsamikreem või granaatõunasiirup.

Reklaam