Lia Virkus soovitab marjakook martsipani ja kookoshelvestega


10 tk
3 muna

1,5 dl pruuni roosuhkrut

150 g võid

2 tl vanillsuhkrut

200 g mandliga martsipanimassi

100 g kookoshelbeid

2,5 dl nisu- või toortatrajahu

1 tl küpsetuspulbrit

350–400 g erinevaid värskeid või külmutatud marju (võib ka rabarberit)

Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks. Sulata või, jahuta veidi ja sega muna-suhkruvahuga. Riivi või tükelda külmkapikülm martsipanimass ning sega kookoshelveste, jahu ja küpsetuspulbriga. Lisa või-munavaht ja sega ühtlaseks tainaks. Vooderda 26 -28 cm ümmargune lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga, laota tainas vormi. Vajuta marjad kergelt tainasse. Kui kasutad sügavkülmutatud marju, puista soovi korral peale väheke suhkrut. Küpseta 175kraadises ahjus 40–45 minutit või kuni kook on kaunilt küps.

Lase vormis täilikult jahtuda ja tõsta serveerimisalusele, puista soovi korral üle tuhksuhkruga.

Reklaam