Lia Virkus soovitab: Tuunikala tort

kümnele

Valmistusaeg: 30 minutit + üleöö külmas

Üks lihtsamaid võileivatorte, mida annab kodustes tingimustes valmistada.

Samas väga mahlane, mahe ja maitsev.


• 2 vormisaia (või 2 pakki röstsaia)

Täidis: • 2 tuunikalakonservi vees • 1 porrulauk • 2 keedetud muna • 2 dl hapukoort • 2 dl majoneesi • sidrunipipart • aroomisoola

Kaunistuseks: • 3 dl paksemat majoneesi (nt. Hellmansi) • 3 keedetud muna • 1 punane paprika • 1 pikk värske kurk • salatit, peterselli, tilli

Lõika porrulauk õhukesteks poolrõngasteks, haki keedetud munad peeneks ja sega tuunikalaga. Lisa koor ja majonees ning maitsesta sidrunipipra ja aroomisoolaga. Lao kandikule 6 röstisaia või 3 vormisaia viilu (et tort jääks ilusam, lõika saiaviiludel ääred ära). Kata poole täidisega, lao uus kiht saiaviile ja kata ülejäänud täidisega. Lõpuks veel kiht saiaviile. Kata tort pealt majoneesiga( jäta pool majoneesist järele, et sellega järgmisel päeval torti pealt värskelt katta, jääb ilusam). Pane tort üheks ööks külma. Kaunista vahetult enne serveerimist. Selleks lõika kurk viiludeks ja kata nendega tordi küljed. Keeda munad ja haki peeneks. Tükelda paprika ja ülejäänud kurk pisikesteks kuubikuteks. Kaunista tort triipudena: paprikatriip, munatriip ja kurgitriip jne. kuni tort on kaunistatud.Tordi võid ümbritseda maitserohelisega, nt. tükeldatud salati ,tilli ja petersellilehtedega.

Reklaam