Tallinnas toimuvad dominiiklaste kultuuripäevad

Jutlustajate Vendade Ordu kuuria (Roomas asuv dominiiklaste ordu vaimulik ja administratiivne keskus) valis Tallinna selleks paigaks, kus leiavad 1.–5. septembril aset ülemaailmsed dominiiklaste kultuuripäevad. Üritus toimub ordu jaoks olulisel juubeliaastal – mõned nädalad tagasi möödus ordu asutaja püha Dominicuse surmast 800 aastat.

„Dominikaani kunstnike kokkusaamine Tallinnas on osa pikaajalisest traditsioonist, milles kunsti nähakse kui jutlustamise vormi, süüvimise ja halastuse, kohtumise ja dialoogi paika,“ kirjutab ordu Prantsusmaa provintsiaal Nicolas Tixier tervituses kultuuripäevadel osalejatele. Kultuuripäevade programm sisaldab lisaks vaimulikele sündmustele – missad, vesprid ja hommikupalvused – dominiiklastest kunstnike näituse Katariina kirikus ja Theatrumi hoones, Dante „Jumaliku komöödia“ kuulamise, kaks kontserti, samuti terve rea loenguid ja ümarlaudasid. Ansambli Vox Clamantis kontserdil Niguliste kirikus tuleb esiettekandele Pärt Uusbergi poolt nendeks kultuuripäevadeks kirjutatud teos „Mon âme a soif“.

Kultuuripäevade raames pühitseb missa ja peab loengu ka ordumeister Gerard Francisco Timoner III. Suur hulk kultuuripäevade sündmusi tehakse kättesaadavaks internetis. Kultuuripäevade kaaskorraldajateks ordu kõrval on Rooma-Katoliku Kirik Eestis ja sihtasutus Theatrum ning kultuuripäevade programm on nähtav nende veebilehtedel.

allikas: eestikirik.ee

Reklaam