LIA VIRKUS SOOVITAB: SÕBRAPÄEVAKS KÜPSETAME BANAANIKEEKS

Meie pere lemmik, mida küpsetame tihti, kui banaanid on puuviljavaagnale seisma jäänud ja nende koor tumedatäpiliseks muutunud. Just selliste, veidi üleküpsenud banaanidega tuleb keeks parim. Õppisin banaanikeeksi tegema Inglismaal sugulastel külas olles ja nüüd küpsetan seda ise nädalavahetustel. Köök ja kodu saavad kohe hommikul oivalist magusat lõhna täis.

125 g võid
2,5 dl tumedat suhkrut (Demerara, muscovado või fariinsuhkrut)
2 muna
3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 tl kaneeli
1 tl vanillsuhkrut
näpuotsatäis soola
3 sl piima

3 suuremat väheke üleküpsenud banaani

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad.
Ühenda jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja vanillsuhkur. Lisa jahusegu ja piim või-munavahule ning sega ühtlaseks. Koori banaanid ja purusta kahvliga, sega ka need taina hulka. Vala tainas võiga määritud piklikku keeksivormi (kui kasutad silikoonvormi, pole vaja vormi määrida). Küpseta 180kraadises ahjus 50–60 minutit. Katsu tikuga küpsust – keeks on valmis, kui sissetorgatud tikk jääb kuivaks.

Reklaam