Lia Virkus soovitab: vastlapäevaks hernetamp

Neljale-kuuele

Mulle meeldib see hernetamp just ilma peekonita ja nii sobib ta iga liha-kalaroa kõrvale maitsvaks lisandiks. Aga loomulikult saab seda serveerida omaette roana ka koos pruunistatud peekoniga.

500 g kooritud kollaseid herneid
300 g porgandeid
1 suurem sibul
50 g võid
1-2 tl soola
Soovi korral 400 g suitsupeekonit

Pane herned eelmisel õhtul likku või leota herneid 4-5 tundi, siis keevad need vaid paarikümne minutiga pehmeks. Koori ja haki sibul. Koori porgandid ja tükelda sibulaga sama suurteks kuubikuteks. Võta pool võikogusest ja hauta sibul selles klaasjaks. Lisa porgandikuubikud ja prae kergelt läbi, nii umbes paar minutit. Lisa juurde nõrutatud herned ja kalla peale keev vesi, nii et herned oleksid vähemalt 5 cm ulatuses kaetud. Kui leem keema tõuseb, riisu vaht ja lisa sool. Lase kaane all vaikselt haududa, sega vahepeal. Vajadusel kalla pisut keeva vett juurde. Kui hernes ja porgand on pehmed, püreeri mass saumikseriga ühtlaseks ja lisa ülejäänud või.
Kui soovid serveerida rooga peekoniga, prae kuumal pannil kuubikuteks hakitud peekon mõnusalt krõbedaks, serveeri koos peekoniga.

Reklaam