Lia Virkus soovitab:lõhe-muna tort

Lõhe-munatort

6 –8- le

Imehea Merevaigu maitselise kreemiga lõhetort on iga peolaua ehe. Parimalt mahlane on tort järgmisel päeval.


1 suur pakk röstsaia ( 16 viilu)

3 keedetud muna

Kreem:

400 g sulatatud juustu Merevaik, krevetimaitselist või naturaalset

200 g majoneesi(Hellmanns)

200 g hapukoort

100 g külmsuitsulõhet

150 g makrapulki või lumekrabi

musta pipart

Kaunistuseks:

50-100 g külmsuitsulõhet

2-3 keedetud muna

rohelist sibulat

värsket tilli ja/või brokolivõrseid

hernevõrseid


1. Sega kreemiks omavahel toaose sulatatud juust, majonees ja hapukoor.

2. Haki hulka suitsulõhe ja makra ( pool pakist jäta kaunistuseks).

3. Sega ja maitsesta vähese jahvatatud musta pipraga. Lõika munad õhukesteks viiludeks. Lõika saiaviiludel ära koorikud ja lao 4 viilu alusele. Määri peale kiht kreemi, ühe muna viilud ja uuesti saiaviilud. Nii tee 4 kihti.

Reklaam