Lõhe-munatort
6 –8- le
Imehea Merevaigu maitselise kreemiga lõhetort on iga peolaua ehe. Parimalt mahlane on tort järgmisel päeval.
1 suur pakk röstsaia ( 16 viilu)
3 keedetud muna
Kreem:
400 g sulatatud juustu Merevaik, krevetimaitselist või naturaalset
200 g majoneesi(Hellmanns)
200 g hapukoort
100 g külmsuitsulõhet
150 g makrapulki või lumekrabi
musta pipart
Kaunistuseks:
50-100 g külmsuitsulõhet
2-3 keedetud muna
rohelist sibulat
värsket tilli ja/või brokolivõrseid
hernevõrseid
1. Sega kreemiks omavahel toaose sulatatud juust, majonees ja hapukoor.
2. Haki hulka suitsulõhe ja makra ( pool pakist jäta kaunistuseks).
3. Sega ja maitsesta vähese jahvatatud musta pipraga. Lõika munad õhukesteks viiludeks. Lõika saiaviiludel ära koorikud ja lao 4 viilu alusele. Määri peale kiht kreemi, ühe muna viilud ja uuesti saiaviilud. Nii tee 4 kihti.