Lia Virkus soovitab:Klassikaline kohupiimapasha


Kümnele- Kaheteistkümnele

Klassikaline rosinate ja mandlitega pasha on Ülestõusmispühade ajal alati meie pere peolaual. Maius tuleks valmis teha eelmisel päeval, et see jõuaks rammusaks ja maitsvaks nõrguda. Kui pere on väike ja maiuse kogus tundub suur, võta kõike poole vähem.


1 kg pakikohupiima

250 g võid

3 munakollast

näpuotsatäis soola

2,5 dl suhkrut

3 tl vanillsuhkrut või 1 tl vanillipastat

200 g hapukoort

1,5 dl heledaid rosinaid

1,5 dl tumedaid( jumbo)rosinaid

1 dl mandlilaaste

Kaunistuseks:

granaatõunaseemneid, marmelaadi, pähkleid jogurtis või valges šokolaadis, mandlilaaste


Sulata või, jahuta ja sega kohupiimaga. Vahusta hulka suhkrute ja näpuotsatäie soolaga vahule hõõrutud munakollased ning sega sisse ka hapukoor, rosinad ja mandlilaastud. Tõsta segu marliga vooderdatud pashavormi, umbes 15 cm läbimõõduga uude lillepotti või sõelale. Või kui pelgad tooreid munakollaseid, kuumuta kohupiimamassi suures potis segades väheke aega – ainult keemiseni, ära keeda!

Kata vorm ka pealt marliga, pressi segu kokku ja pane peale vajutis. Tõsta vorm kausikeses (kuhu saab vesi nõrguda) ööks või ööpäevaks külma. Kummuta vormist ja kaunista meelepäraselt. Lihtsalt võrratult hea!


Reklaam