Lia Virkus soovitab:Seenerull


8-10- le

Selline vahva soe seenerull sobib hästi nii argiõhtuks kui ka peolauale. Suur ahjupannkook täida hõrgu seenehautisega, kuhu kasuta sügavkülmutatud, värskeid või soolatud metsaseeni ja /või šampinjone-austerservikuid poelettidelt.

Ahjupannkook:

2, 5 dl jahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

6 dl piima

4 suurt muna

50 g võid

Seenetäidis:
500 g värskeid või külmutatud või soolaseeni, nt kukeseened, šampinjonid, riisikad

2 sl võid

3-4 rohelist sibulat

2 sl nisujahu

2 dl piima

1 dl hapu- või vahukoort

100 g riivitud juustu

1 dl hakitud peterselli

soola ja musta pipart

Soovi korral kaunistuseks 70 g riivjuustu


Vispelda omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja sool ning pool piimast.

Vispelda hulka ülejäänud piim, samuti munad ja sulavõi.

Vooderda 30×40 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga ja kalla tainas sinna peale.

Küpseta ahjus 225 kraadi juures 15-20 minutit või kuni pannkook on kauni värviga ja küps. Kummuta puhtale küpsetuspaberile.

Küpsemise ajal valmista seenetäidis. Puhasta seened ja viiluta, kuumuta võis, kuni vedelik on aurustunud. Viiluta sibulad ja lisa pannile, kuumuta segades paar minutit ja puista üle jahuga. Sega läbi ja lisa ka piim, vahu-või hapukoor. Lase podiseda madalal kuumusel 5 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta soola ja pipraga, lisa riivitud juust ja petersell. Maitsesta soola ja pipraga. Laota seenetäidis kuumale pannkoogile. Rulli laiemast otsast küpsetuspaberi abil rulli.

Kui soovid munarulli ahjus soojendada, puista peale peotäis riivjuustu ja kuumuta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit koos juustuga, et rull jõuaks uuesti läbi kuumeneda. Serveeri värske salatiga.

Reklaam