Lia Virkus soovitab:10 muna rabarberikook

10 muna rabarberikook

20-25 tk

Hästi suur, mahlane ja maitsev plaadikook, mis maitseb jahtunult parim. Pigem on parim isegi järgmisel päeval, kuna soojana on seda pea võimatu lahti lõigata. 10 muna koogiretsepti saab kasutada igal aastaajal- marjade, õunte, banaani ja rabarberiga. Vastavalt täidisele kasuta vähem või rohkem suhkrut, see kogus on hapukale rabarberile sobilik.

Põhi:

1 dl taimeõli

200 g võid

150 g hapukoort

5 muna

400 g (6 dl) nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

4 dl suhkrut

Täidis:

1 kg rabarberit

1 dl suhkrut

Kate:

500 g hapukoort, 20%

2 dl suhkrut

5 muna

2 tl vanillisuhkrut

Tükelda rabarberid ja sega suhkruga. Noori värskeid otse aiast võetud rabarbereid koorida pole vaja.

Vahusta põhja jaoks munad suhkruga tugevaks vahuks. Sulata või, sega hulka õli. Lisa või-õlisegu munavahule koos hapukoore ja küpsetuspulbriga segatud nisujahuga. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Laota peale ka rabarberid. Küpseta ahjus 170 kraadi juures 30 minutit. Vahusta katte jaoks munad suhkrutega heledaks vahuks ja sega käsitsi hulka hapukoor, laota vaht rabarberitele. Küpseta ahjus veel 170 kraadi juures 20-30 minutit (Või kauem) või kuni kook küps ja kaunilt kuldne. Lase jahtuda täielikult.

Reklaam