Lia Virkus soovitab :jaanipäevaks kiiršašlõkk


1 kg pehmet seakaelakarbonaadi

soola, pipart

1 sl suhkrut

värsket peterselli

õli

500 g sibulat

sidrunimahla


Lõika liha u 6×6 cm kuubikuteks, pane kaussi ja maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Haki juurde lehtpeterselli ja lisa ka veidi õli. Koori ja viiluta sibulad, lisa kaussi liha juurde. Mulju.pressi-pigista kõike koos, kuni liha muutub kleepuvaks ja sibulast on mahl välja tulnud. Jäta liha marineeruma, kuni söed grillil juba ühtlaselt hõõguvad.

Lüki liha vardasse ja küpseta grillil. Vahepeal tee pritspudelise sidruni mahla- vee lahus , millega saad küpsemise ajal liha niiskust hoida ja kõrbemist vältida. Grilli šašlõkk kuldpruuniks ja tõsta potti kaane alla u 10 minutiks järelküpsema-puhkama.

NB!Samas marinaadis liha võid ka 1-2 päeva varem valmis teha ja kasutamiseni külmas hoida.Reklaam