Lia Virkus soovitab angervaksa siirup

Midagi suvist vahvat ja eestimaist! Valmista selle siirupiga limonaadi või kasuta magustoitude magustamiseks.

ca 35-40 angervaksaõisikut
1 l vett
4 dl suhkrut
2 laimi mahl

Esmalt raputa angervaksaõisikuid tugevalt nii, et eralduksid nii lahtised õied kui ka seal elutsevad putukad. Keeda veest ja suhkrust siirup, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Pigista siirupi sisse laimidest mahl ja suru sinna ka angervaksaõisikud nii, et kõik õisikud oleksid vedeliku sees. Jäta kaane alla 12-24 tunniks tõmbama. Kurna tõmmis läbi sõelale asetatud marli ja pigista marlile jäänud angervaksaõisikud veel täiesti kuivaks. Kuumuta kurnatud siirup veel korra keema tõusta ja kalla siis ahjus eelkuumutatud pudelitesse, kaaneta.
NB! Meega tehes saab siirup aromaatsem ja vürtsikam, mett panna 0,5 liitri peale umbes 1,5-1,8 klaasi. Mett peaks panema umbes 1,5-2 korda rohkem, kui suhkrut, et jääks sama magus. Meega siirupile tekib sete (1/4 anumast), mis ei näe nii ilus välja, aga seda saab loksutada enne tarvitamist.

Reklaam