Lia Virkus soovitab: küpsetame Eesti Vabariigi aastapäevaks midagi maitsvat ja silmale ilusat!

Toortatrarull kohupiimakreemiga
10 tk
Tatrajahuga saab õhulise, tervisliku ja maitsva rullbiskviidi. Rull saab imehea lihtsa hapuka õunamoosiga, aga ekstra hõrk kohupiimavahu ja mõne hapuka punase moosiga. Pidulikumal puhul on vahva rull kaunistada kreemi ja marjadega!

Toortatrabiskviit:
5 muna
5 sl (mitte kuhjaga) heledat mahetoortatrajahu
5 sl suhkrut
Kohupiimakreem:
4 dl vahukoort
300 g maitsestamata kohupiimapastat
1 dl suhkrut
25 g vanillikastmepulbrit (Ekströms)
Vahele: 3 dl hapukat moosi ( nt pohla, vaarika, jõhvika)
Kaunistuseks: värskeid marju

Vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sõelu hulka toortatrajahu, sega ettevaatlikult segamini. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit või kuni biskviit on kaunilt kuldpruun.
Kummuta suhkruga ülepuistatud uuele küpsetuspaberile. Keera biskviit koos küpsetuspaberiga rulli ja lase jahtuda ( u 10-15 minutit).
Vahusta koor, kohupiim, suhkur ja vanillikastmepulber ühtlaseks vahuks. Määri peale moos ja sellele enamus kohupiimakreemist( tõsta enne kolmandik tordipritsi kaunistamiseks ootele külmkappi). Keera küpsetuspaberi abil rulli ja jäta paberi sees tunniks –paariks maitsestuma. Pritsi ülejäänud kreem kaunistuseks rullile ja värskete marjadega.

 

Reklaam