Paide Muusika ja teatrimajas toimub kristliku noorteliikumise Jesus Revolution Euroopa turnee kontsertteenistus

Järva Teataja annab teada, et reedel, 03. märtisl toimub Paide muusika- ja teatrimajas kristliku noorteliikumise Jesus Revolution Euroopa turnee kontsertteenistus, mis toob Paidesse inimesi üle Eesti.  
Tegemist on liikumise pooleaastase turnee ainukese Eestis toimuva sündmusega. Tuur jõuab pea igasse Euroopa riiki kaasates sellesse tuhandeid noori. Jesus Revolutioni kristliku noorteliikumise asutas Norra jutlustaja Stephan Christiansen 1997. aastal. Liikumise eesmärk on viia kristlik evangeelium maailma noorteni läbi muusika, tantsu ja jutluste nii koolides, tänavatel kui ka kirikutes ja kontsertsaalides.

Turneed teeb kaasa 60 liikmeline meeskond muusikute, lauljate, tantsijate, tehnikute, misjonäride ja jutlustajatega, samuti osaleb sellel ka liikumise asutaja Stephan Christiansen.

Paide poolse korraldaja Damaris-Ly Tambla sõnul on Paidesse oodata inimesi Tallinnast, Keilast, Raplast, Pärnust ja Tartust. “Kindlasti võib oodata sama lahedat etteastet kui teistes riikides. Kuigi ürituse nimi on Youth Revival ja suunatud rohkem noortele, siis õhtu sisust võivad osa saada kõik. Samuti on see nii inglise kui eesti keeles,” rääkis Tambla.

Ta lisas, et oodata on musikaalseid etteasteid, laulu, tantsu, kuid koos sellega räägitakse teemadel, mis on inimestele väga südamelähedased. “Tiimi liikmed jagavad tõestisündinud lugusid oma eludest ning mis tagajärjed neil olid.”

Sündmuse mõte pole Tambla sõnul kokku tuua ainult kristlasi. “Ka

kriitikud ja skeptilised inimesed on oodatud, sest tänapäeval on usulisi küsimusi perekonnas, koolis või tööl raske küsida. Kristlik usk või väärtused ei ole peavoolumeedia tähelepanu keskpunktis, kuid üle maailma on toimumas erinevates kohtades võimsad ärkamised just noorte seas. Ka need, kellel on küsimusi, võivad kohale tulla ning hiljem küsida,” rääkis ta.

Erinevaid kristlikke noorteliikumisi on mitmeid. Veebruaris sai näiteks alguse Asbury revival, mis on levinud üle TikToki või suuri jalgpallistaadioneid täitnud ärkamiskoosolek Brasiilias. “Need sündmused on meeldetuletus kõigile, et sõnum Jeesusest on sama relevantne täna, kui see oli esimesel sajandil,” tõdes Tambla.

Üritus on tasuta. Reedel kell 13.00 toimub evangeeliumi kuulutamine Paide muusika- ja teatrimaja parklas.

 Avatud õhtu algab kl 18, kestab 2tundi 30 minutit.

Vaata ka  https://jarvateataja.postimees.ee/7722545/muusika-ja-tants-kristliku-noorteliikumise-euroopa-turnee-jouab-paidesse

 

Reklaam