Lia Virkus soovitab:Küpsisenapoleon


8-10 tk

Küpsisekoogid maitsevad alati head. Kui laod küpsised keedukreemi ja moosiga vaheldumisi koogiks, saad napoleoni noorema sõsara. Valmib palju kergema vaevaga kui klassikaline napoleon.


4 pakki heledaid neljakandilisi küpsiseid

3 dl hapukat moosi (nt jõhvika-, kreegi- või kirsimoosi)

Keedukreem:

1 l piima

4 muna

1 dl nisujahu

1, 5 dl suhkrut

2 tl vanillsuhkrut

50 g võid

soovi korral 2 sl konjakit või brändit


Keedukreemi valmistamiseks kuumuta potis piim suhkruga keemiseni, tõsta tulelt.

Sega munad ja jahu ühtlaseks massiks ning lisa kuumale piimale, viimast pidevalt põhjast segades. Kuumuta väiksel tulel segades, kuni kreem pakseneb (ära keeda!).

Tõsta pott pliidilt. Lisa sinna vanillsuhkur ja või, lisa ka soovi korral alkohol ning sega läbi ning lase kreemil täielikult jahtuda.

Laota alusele kiht küpsiseid (nt 3 x 4 või 4 x 4 ) ja määri peale keedukreemi.

Lao teine kiht küpsiseid ja pane peale moosi. Siis pane taas küpsised ja kreem, küpsised ja kreem. Kokku 4 või 5 kihti küpsiseid, nii nagu jagub. Kata kook ka külgedelt kreemiga. Murenda peale mõned ülejäänud küpsised. Kreemi võib ka üle jääda, tõsta see ka karbiga külma ning naudi mõne muu koogiga. Lase kindlasti üle öö külmas seista. Nii on lihtsam lahti lõigata ja ka maitseb imehea.

Reklaam