Lia Virkus soovitab:Tuunikala-plaadipirukas kirsstomatitega

Kaheteistkümnele

See on juba üle kümne aasta üks mu lemmikuid, mis õnnestub alati. Lehttainapõhjal kalapirukas sobib lõunalauale või õhtusöögiks tee-kohvi kõrvale. Juurde passib hästi värske salat. Kui soovid seda küpsetada väiksemas ümmarguses vormis, jaga kogused kahega.


800 g pärmilehttainast

Täidis: • 2 keskmist sibulat • 1 tl kuivatatud punet • 1 sl õli + 1 sl võid • 2 karpi (à 200 g) tuunikala õlis • 400 g riivitud juustu • 400 g kodujuustu • 6 muna • 2 dl piima või kohvikoort • 250 g kirsstomateid • soola ja pipart


Rulli tainas suurele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Haki sibulad, kuumuta need õli-võisegus koos punega klaasjaks ning kummuta tainale. Sibulate peale laota nõrutatud kalakonservid ja puista juurde riivjuust. Soovi korral lisa ka kodujuustu. Klopi munad lahti, lisa piim (või koor), sega ja nirista täidisele. Laota korrapäraselt peale pooleks lõigatud tomatid ja jahvata neile soola-pipart. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.

Reklaam