Lia Virkus soovitab suvikõrvitsaleib kreeka pähklitega

Sellest kogusest saab 2 leiba:

3 muna

500 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat

2, 5 dl rapsiõli, nt Olivia

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl söögisoodat

3 tl kaneeli

7, 5 dl jahu

1 tl muskaatpähklit

1 tl soola

3 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti

2, 5 dl suhkrut

2, 5 dl jämedalt hakitud kreeka pähkleid

Vahusta toasoojad munad suhkruga, sega ettevaatlikult hulka õli.

Sega omavahel kuivained ja lisa munavahule. Riivi suvikõrvitsad koos koorega ja sega hulka. Viimaks lisa ka kreeka pähklid. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud või võiga määritud keeksivormi. Küpseta ahjus 175 kraadi juures u50 minutit või kuni suvikõrvitsaleib küpsenud ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks.

Lase jahtuda vormis 20 minutit ja kummuta alusele jahtuma.

Reklaam