EELK tunnustas kiriku teenekaid töötegijaid, toetajaid ja vabatahtlikke abilisi

  1. oktoobril olid kiriku teenekad töötegijad, toetajad ja vabatahtlikud abilised palutud pidulikule tänujumalateenistusele ja sellele järgnevale koosviibimisele Tallinna piiskoplikus toomkirikus.

Tänujumalateenistusel teenisid peapiiskop Urmas Viilma, piiskop Tiit Salumäe, kantsler Andrus Mõttus ja Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse õpetaja Arho Tuhkru.

Peapiiskop Urmas Viilma jutluse sõnum oli, et sõnadel on kaalu siis, kui need saavad tõeks meie enda tegudes. Nii kõnelesid ka pimeda jaoks, kelle Jeesus oli teinud nägijaks, tema teod rohkem kui sõnad. Viilma lisas, et siiski võib ka see, kes suuri sõnu ei tee, oma tegudega anda tunnistust headusest ja armastusest, sest tema teod kõnelevad enam kui sõnad või ka sõnade puudumine.

Peapiiskopi sõnul ühendab ka praegusel rahutul ajal, mil inimesed on üksteise vastu pöördunud, kõiki siiski vajadus armastuse järele. Ta lausus: “Hoidmise ja hoolimise sõnad kõlavadki kõige selgemalt hetkel, mil ümberringi valitseb müra ja kaos. Armastuse sõnum lööb kaosesse mõra, toob pimedusse valguse, ravib hingehaavad, sõlmib kokku purunenud maailma. Nõnda sünnibki ime, Jumala ime, mille kaasautorid võime olla meie kõik.”

Peapiiskop pöördus saalitäie rahva, “Jumala imede kaasautorite” poole: “Teie kõik, keda me täna tunnustame, aga ka kõik teised, kes te olete tulnud täna siia ja saanud oma tunnustuse kätte juba eelmistel aastatel. Te olete kõik teinud palju väikeseid imesid, pidamata oma armastusega tehtud tegusid erilise tähelepanu vääriliseks. Midagi, mida võib pidada Jumala ja inimese teenimiseks, ilma et te oleksite oodanud vastuteeneid.”

Tänujumalateenistusel Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus said EELK teeneteristi 16 kiriku kaastöölist. Veel anti  14 EELK Teeneteristi tunnustusmärki, 10 EELK koostöömedalit, 58 EELK aukirja. Tänati tublimaid vaimulikke, juhatuse esimehi, kirikumuusikuid, laste-, noorsoo- ja diakooniatöö tegijaid ning  meediapreemia.

Reklaam