Tänuvastuvõtul said kokku pühakodasid toetanud ettevõtjad

10. oktoobril toimus EELK Konsistooriumi hoones (Kiriku plats 3) peapiiskop Urmas Viilma tänuvastuvõtt Kirikufondi toetajatele.

Oma tervituskõnes lausus Urmas Viilma, et Kirikufondi toetajate panus pühakodade renoveerimiseks on eelkõige toetus kultuurile. Annetustest rääkides lisas ta, et kümnist on ikka antud esimeses, mitte viimases järjekorras. Viilma esitas ettevõtjatele mõistuloo isast, kes enne surma palus endale matmise eel jalga tõmmata ühe soki. Teades selle ettevõtmise luhtumist juba ette, andis ta pojale õppetunni, et hauda keegi endaga midagi kaasa ei vii. Peapiiskop tänas kirikuid toetanud ettevõtjaid, kes on seda tõsiasja juba ammugi mõistnud.

Kirikufondi juhataja Janek Mäggi andis ülevaate EELK Toetusfondi tegevustest. Tõdedes, et Kirikufondi tegevus ettevõtjate seas on olnud üha edukam, avaldas ta lootust, et selle aasta lõpuks suudab fond ühisel jõul kokku saada juba 500 000 eurot.

Janek Mäggi kinnitas ka juba varem välja öeldut, et Kirikufondi missioon on korda teha kõik Eestimaa kirikud. Ettevõtja meenutas möödunud nädalavahetusel toimunud jumalateenistust, kus tal oli võimalus oma kodukirikule üle anda juubelikingiks saadud väärika 37 300 eurot. Mäggi vahendas samal teenistusel koguduse õpetajaks seatud Tanel Meieli sõnu, et kiriku kordategemise heaks polnud seni muud nõu kui palvetada – ja see toimiski.Järgmine fondi tähelepanu keskmes olev pühakoda on Viljandi Jaani kirik. Mäggi lausus, et ettevõtjate abiga loodetakse see korda saada Vabariigi aastapäevaks. Just selles kirikus toimub pidulik aastapäeva jumalateenistus Vabariigi Presidendi osavõtul.

Tulevikusihtidest rääkides nentis fondi juhataja, et korda on jäänud teha 100 kirikut. Selle eesmärgi saavutamiseks on tema sõnul vaja 100 ettevõtjat, kes võtavad oma südameasjaks teha korda üks pühakoda. Mäggi sõnul piisab, kui annetada ise ja ühtlasi kutsuda sõpru ning tuttavaidki annetama 10 eurot iga kuu.


)

Kirikufond jagab omalt poolt tänu ka laiemale ringile annetajatele, kes kirikute toetamise üleskutset on järginud: Pärnu Eliisabeti kiriku jõulukampaania raames ehib nüüdsest ühe annetaja koduseina Maara Vindi originaalteos, graafiline leht “Neitsi Maarja altar”.

Kirikufondi (EELK Toetusfond) nõukogu liikmed on Indrek Laul (esimees), Heiti Hääl, Marge Sophie Vinkelberg, Mart-Järvo Hirtentreu, Urmas Viilma ja Väino Kaldoja.

Toetajate seas on Ahti Aho, Enn Kunila, Urmas Sõõrumaa, Neinar Seli, Parvel Pruunsild, Karol Kovanen, Tiit Kõuhkna, Indrek Luukas, Aivar Berzin, Neeme Tammis, Armin Karu, Ott Kikkas, Aivar Aigro, Joakim Helenius ja Erki Kilu jpt.

Reklaam