Lia Virkus soovitab 7 LUSIKA KOOK 

See retsepti järgi saad lihtsalt ja kiirelt küpsetada maitsva plaadikoogi, kui tuleb peale ootamatu magusaisu või uksest astuvad sisse külalised. Kui kasutad suuremat ahjuplaati, kui retseptis ette nähtud, tuleb kook õhem ja küpsetusaeg ka lühem. Retsept minu lapsepõlvest.

200 g võid 

2 muna

7 spl suhkrut

7 spl nisujahu

7 spl pannkoogijahu

7 hapukat õuna

1 – 2 tl kaneeli

Koori, puhasta ja tükelda õunad, sega kaneeliga( vastavalt maitseeelistustele vali kaneeli kogus). Sulata või. Vahusta munad suhkruga, sõelu hulka jahud. Lisa tükeldatud õunad, sega hästi ja vala küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjuplaadile ( ca 27 x 35 cm). Küpseta 180° juures 20- 30 minutit. Küpsemise aeg oleneb õunasordist, ahjuplaadi suurusest ja õunte küpsusastmest.

 

Reklaam