Lia Virkus soovitab:Kõrvitsasai rosinate ja aprikoosidega

 1 saiapäts

Kõrvitsapüreega valmistatud pärmitainast sai püsib kaua pehme ning maitseb koduselt ja hästi.

400 g puhastatud kõrvitsat

25 g toasooja pärmi

1 dl käesooja piima

1 dl suhkrut

0,5 tl soola

100 g toasooja võid

2 dl rosinaid

1 dl kuivatatud aprikoose

7‒8 dl nisujahu

peale pärlsuhkrut

Kuumuta puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200° juures 30 minutit.

Lase pisut jahtuda ja püreesta saumikseriga.

Lahusta pärm 2 dl käesoojas piimas ja lisa kõrvitsapüreele. Lisa ka suhkur ja sool ning klopi puulusikaga ühtlaseks. Sega vähehaaval hulka nisujahu. Enne kui oled kogu nisujahu lisanud, sõtku juurde pehme või ning soovi korral ka tükeldatud aprikoosid ja pestud rosinad.

Sõtku tainast, kuni see lööb käte küljest lahti. Lase kerkida kahekordseks. Siis sõtku tainast õhk välja ja vormi sellest pikk saiapäts.

Lase 30 minutit ahjuplaadil kerkida.

Määri saia lahtiklopitud munakollasega ja puista üle pärlsuhkruga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Kata köögirätiga ja lase restil jahtuda.

 

Reklaam