Lia Virkus soovitab: vastlakuklid martsipani ja moosiga

Vastlakuklid martsipani ja moosiga

12 tk

Külmal lumisel vastlapäeval on tore panna pärmitainas kerkima ning küpsetada kukleid perele ja sõpradele. Rootsipärased martsipanitäidisega vastlakuklid koos hapuka moosi, martsipani ja vahukoorega viivad keele alla.

Tainas:

7 dl nisujahu

100 g toasooja võid

25 g toasooja pärmi ( või 1 pakk kuivpärmi )

2 dl käesooja piima

1 dl suhkrut

0,5 tl soola

1 tl kardemoni

1 väike muna

Martsipanitäidis:

100 g martsipanimassi

0, 5 dl piima

purk hapukat moosi

400 ml vahukoort

1 sl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

Määrimiseks: 1 muna

Kaunistuseks: tuhksuhkrut

1. Valmista pärmitainas. Pudista pärm kaussi, hõõru koos soola ja vähese suhkruga vedelaks. Sega juurde käesoe piim, ülejäänud suhkur, kardemon, muna ja või. Seejärel lisa vähehaaval jahu ning sõtku ühtlaseks siidiseks tainaks ( u 10 minutit).

Lase soojas kohas räti all kerkida 1 tund või senikaua, kuni tainas saavutab kahekordse mahu. Jaga kerkinud tainas 12 osaks ja vormi neist pallikesed, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase rätiku all kerkida veel 30 minutit. Siis määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit (pöördõhuga u 7- 8 minutit). Lase jahtuda.

2. Lõika kuklitel “kaas” pealt ja uurista natuke sisu välja. Riivi martsipan ja sega kausis kuklisisu ja piimaga. Tõsta supilusikatäis segu igasse kuklisse. Tõsta supilusikatäis-kaks ka moosi. Vahusta koor suhkrutega ja pritsi igale kuklile vahetult enne serveerimist. Torka “kaaned”  vahukoore peale, puista kuklid tuhksuhkruga üle ja söö kohe.

Reklaam

Kuulutused

Vaata kõiki kuulutusi