Hetkel eetris:
Fookus

Lia Virkus soovitab: Siidine kõrvitsa-peedipüreesupp ehk tervisele pai

Siidine kõrvitsa-peedipüreesupp ehk tervisele pai
Neljale

Neile, kes muidu kõrvitsasuppi eriti ei armasta, soovitan seda proovida koos kaunitar punapeediga. Peet annab üsna maitsekale kõrvitsasupile lisaks meeldivat magusust ja kauni punase värvi. Selline soe supp on tervisele mõnus pai.

500 g puhastatud kõrvitsat
1 keskmine toores peet
1 sibul
1 küüslauguküüs
tükike ingverit
1 suurem õun
1 suurem kartul
vett
soola
võid või oliiviõli
serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid ja lehtkapsatšipse

Haki sibul, küüslauk ja ingver, kuumuta poti põhjas võis või õlis mõni minut. Lisa kõrvitsa-, peedi-, kartuli ja õunakuubikud. Sega mõni minut kuumutades ja kalla peale vaid niipalju vett, et see vaevu katab köögiviljad. Hauta kaane all umbes 20 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta saumikseriga, maitsesta soolaga ja viimistle maitse võiga (või õliga). Kaunista serveerimisel tšipside ja seemnetega.

Reklaam