Maitseb hea nii kohe kui ka järgmisel-ülejärgmisel päeval. See on üks uhke ja ülimaitsev magustoit, mida on hea kihiti nii purkidesse laduda kui ka suurema kausikoogina valmistada. Mõlemas variandis on see magustoit meie pere suur lemmik! 200 g maitsestamata toorjuustu4 dl vahukoort2 tl vanillisuhkrut2 tl suhkrut200 g digestiivküpsiseid2 karpi (a 190 g) karamellikondenspiima3 viilutatud banaaniKaunistuseks:1 […]
Targu kodus talita / arhiiv
Lia Virkus soovitab:Õuna-martsipani plaanikook
Kodumaiste õunte ja martsipaniga mahlane plaadikook viib lihtsalt keele alla!Põhi:3 dl nisujahu3 sl suhkrut125 g külmkapikülma võid2 sl sidrunist pressitud mahlaTäidis:200 g manrtsipani100 g toasooja võid1 sidruni riivitud koor4 muna1 dl nisujahu1 tl küpsetuspulbrit500-600 g hapukaid õunu Mõõda jahu ja suhkur köögikombaini või kaussi. Lisa kuubikutena külm või ja sega puruseks taignaks. Lisa sidrunimahl ja […]
Lia Virkus soovitab Kuldne kõrvitsasupp
6-8-le Kui juba kõrvitsa kapi otsast alla võtad ja lahti lõikad, tasub teha ka potitäis sametist kõrvitsasuppi. Ingver ja küüslauk annavad kõrvitsasupile just selle õige hea maitse. 1,7 kg puhastatud kõrvitsat 1 suurem sibul 5 küüslauguküünt pöidlasuurune tükike ingverit 3 kodumaist haput õuna 4 kartulit 1 l köögiviljapuljongit 1 sl kurkumit 2 tl […]
Lia Virkus soovitab:Õunarõngad pannkoogitainas
4-6-le Hõrgud suhkrukaneelised õunarõngad tainas maitsevad kõige paremini pannilt tulnuna, aga ka jahtunult imehea suutäis magusat! Toortatrajahuga valmistades saad gluteenivaba magustoidu. 6 väiksemat õuna 2 muna 3 dl nisujahu (või 2, 5 dl toortatrajahu) näpuotsaga soola 2 dl piima 1 dl (pruuni) suhkrut 0,5 dl kaneeli võid ja oliiviõli praadimiseks Serveerimiseks soovi korral […]
LIA VIRKUS SOOVITAB: KAPSA-PLAADIPIRUKAS
18-20 tk Mahlane ja maitsev plaadipirukas saab kapsa-porganditäidisega, ka gluteenivaba. Saad seda valmistada mistahes täidisega, kana või hakkliha, ole vaid loov. 1 kg värsket kapsast 3 porgandit 1 sibulat 1 küüslauguküüs 3- 4 sl õli või võid praadimiseks soola ja pipart 1 tl muskaatpähklit Tainas: 6 muna 500 g hapukoort 350 g majoneesi 12 […]
Lia Virkus soovitab:kilukarussellid
Kilukarussellid 25–30 tk Valmis lehttaignaga saad kiirelt maitsvad pirukad küpsetada, kaunimad saavad minimuffinipannis küpsetatuna! Soovi korral puista täidisele ka riivitud juustu, aga ka ilma maitseb hea! 400 g külmutatud pärmi-lehttainaplaate võiga (4 tk)3 keedetud muna150 g anšoovist või vürtsikilu1 sibul3 sl hakitud tilli Riivi kooritud munad, tükelda anšoovis ja haki sibul. Sega kõik omavahel ja […]
Lia Virkus soovitab: Seenepirukas porgandiga muretaignapõhjal
1 ahjuplaaditäis Seda krõbedal porgandiga muretaignapõhjal plaadipirukat saab teha nii puravike, riisikate kui ka kukeseentega. Riiskaid ja pilvikuid peaks eelnevalt siis küll kupatama; puravikele, kukeseentele, kitsemamplitele ja kuuseriisikatele piisab vaid võis praadimisest. Põhi: 3, 5 dl täisteranisu – või speltajahu 1 tl küpsetuspulbrit 200g võid 2 dl keedetud püreestatud porgandit( u 2 porgandit) soola Kate: […]
Lia Virkus soovitab: rabarberikreemiga maius
Eton mess rabarberiga 6-8 Parim kohe, kui beseed veel krõbedad! Eton mess on inglise magustoit, kuhu klassikaliselt kuuluvad maasikad ja vahukoor ning peale murendatud õhuline besee. Siinne versioon on kevadise rabarberikreemiga maius, kuhu vahukoore asemel olen kasutanud hapukat ja vähemkaloririkast Kreeka jogurtit. Kokku on see üks kerge ja kevadine maitsekombinatsioon. kg Kreeka jogurtit paar peotäit pistaatsiapähkleid […]
Lia Virkus soovitab: rabarberi mascarpone
KoostisosadRABARBERIMOOS500 g Rabarber3 dl Suhkur1 tk VanillikaunPÕHI270 g Heledad küpsised (nt Digestive)100 g VõiTÄIDIS750 g Mascarpone300 g Vanillimaitseline kohupiimapasta1.5 dl Suhkur1 spl Vanillsuhkur1 dl Maisitärklis4 tk Muna1 dl Rõõsk koor 35% Valmistamine 12 lõiku. 1. Tükelda rabarber, keeda suhkru ja pooleks lõigatud vanillikaunaga (seemned puhasta noaga potti) 10–15 minutit. Lase jahtuda. Rabarberimoosi võid valmis […]
Lia Virkus soovitab: maailma parim rabarberi kook vanilli kastmega
1 kg rabarberit200 g võid5 muna (suured)4 dl suhkrut1 dl kohvikoort4 dl pannkoogijahu (Vilma tavaline pannkoogijahu)2 tl küpsetuspulbrit1 tl vanillisuhkrutSulata väikses kastrulis või ja lase jahtuda. Vahusta toasoojad munad suhkruga (kollane ja valge koos, soovitan kasutada köögikombaini, sest sellise koguse kohevaks siidiseks vahuks löömiseks kulub parasjagu palju aega). Sega jahtunud sulavõi munavahu hulka. Ühenda pannkoogijahu […]





