Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: Tuunikalasalat

Tuunikalasalat Neljale Maitsev salat tuunikalast, köögiviljadest ja makaronidest valmib paarikümne minutiga. Samal ajal kui makaronid keevad, jõuad valmis tükeldada muud salatiained. 200g makarone 1 väikem sibul 1 karp tuunikala õlis 2 paprikat 100 g kirsstomateid 3 sellerivart Kaste: 2 dl majoneesi 1 dl hapukoort 2 küüslauguküünt 2 tl Dijoni sinepit Soola-pipart (või sidrunipipart) Keeda makaronid, […]

Lia Virkus soovitab: Tomatine ahjuhernesupp

Kuuele Maitsva tomatise hernesupi ettevalmistustöödeks kulub vaid veerand tundi, ent ahjus haudumiseks varu paar tundi aega. 4 dl kuivatatud herneid 0,5–0,6 kg suitsuseakooti või suitsuseajalgu 1 sibul 1 suurem porgand 1 dl odrakruupe 1 purk (400 g) purustatud tomateid 1 sl sinepit soola Pane herned eelmisel õhtul 6–7 dl veega likku. Enne supikeetmist kalla leotusvesi […]

Lia Virkus soovitab: Kiire panniroog riisi ja kanaga

Neljale Tomatisalsa annab panniroale mõnusalt terava maitse. Kui eelistad mahedamat toitu, kasuta salsa asemel mõnda maitsestatud tomatikastet. 400 g kanakintse 2 sl õli 3 dl vett 1 kanapuljongikuubik 2,5 dl tomatisalsat või maitsestatud tomatikastet 200 g kiirriisi 200 g riivitud juustu soola pipart Lõika kanaliha kuubikuteks ja pruunista pannil õlis, maitsesta soola-pipraga. Lisa vesi, puljongikuubik […]

Lia Virkus soovitab: Ahjustrooganov

Ahjustrooganov Neljale Talvine toekas ahjuroog, milles võid kiirel puhul kasutada poest ostetud valmislõigatud strooganoviribasid. Säästlikum on osta suurem lihatükk ja tükeldada see ise. Soovitan ahjustrooganovi valmistada kohe kahekordse koguse, et saaks ka järgmisel päeval seda süüa. Samal ajal, kui ahjuroog küpseb, jõuad valmis keeta ka kartulid ja riivida-tükeldada ka meelepärase salati. 400 g seastrooganovi või […]

Vahva kook-tort aastavahetuse peolauale! Hurmaa-juustutort

Hurmaa-juustutort 10 tk Vahva kook-tort aastavahetuse peolauale! Saad valmis küpsetada päeva-kaks varem, tort läheb külmkapis maitsestudes vaid paremaks! Osta ka urmaad päev-varem koju, et oleksid küpsed ja maitsvad. Põhi: 50 g võid 120 g piparkooke Täidis: 2 küpset hurmaad (500 -600 g ) 1 dl mett 200 g maitsestamata toorjuustu 250 g mascarponet 4 muna […]

Lia Virkus soovitab: Hurmaa-juustutort- võiks teha aastavahetuseks?!

Hurmaa-juustutort- võiks teha aastavahetuseks? Hurmaa-juustutort 10 tk Vahva kook-tort aastavahetuse peolauale! Saad valmis küpsetada päeva-kaks varem, tort läheb külmkapis maitsestudes vaid paremaks!  Osta ka urmaad päev-varem koju, et oleksid küpsed ja maitsvad. Põhi: 50 g võid 120 g piparkooke Täidis: 2 küpset hurmaad (500 -600 g ) 1 dl mett 200 g maitsestamata toorjuustu 250 […]

Lia Virkus soovitab: Rabarberikook krõbeda kardemonibeseega

Rabarberikook krõbeda kardemonibeseega Ahjuplaaditäis Pealt krõbe ja meeldivalt kardemonise beseega,  seest hapukalt mahlane! Maitseb just nii, nagu üks õige hea rabarberikook olema peab. Rabarberit üle doseerima ei peaks, just see on paras kogus, et ka kardemon mõjule pääseks. 400 g rabarberit ( võib ka külmutatud) 150 g toasooja võid 2 dl suhkrut 1 tl vanillisuhkrut […]

Lia Virkus soovitab: peolauale rosolje soome moel

6-8le Soomlaste rosolje juures serveeritakse kaunilt peedimarinaadiga roosaks värvitud  kaste eraldi. Aga saab valmistada ka kurgimarinaadiga, siis jääb kaunilt roosa värv olemata. 4 keedetud kartulit 4 marineeritud või keedetud peeti 4 keedetud porgandit 2 marineeritud kurki 1 õun 1 punane sibul 180 g heeringafileed 3 keedetud muna Kastmeks: 3 dl vahukoort 2 -3 tl peedi-või […]

Rabarberikook krõbeda kardemonibeseega

Rabarberikook krõbeda kardemonibeseega Ahjuplaaditäis Pealt krõbe ja meeldivalt kardemonise beseega, seest hapukalt mahlane! Maitseb just nii, nagu üks õige hea rabarberikook olema peab. Rabarberit üle doseerima ei peaks, just see on paras kogus, et ka kardemon mõjule pääseks. 400 g rabarberit ( võib ka külmutatud)   NB! Kui rabarberit pole, siis  kasutage hapukaid õunu 600 g […]

Lia Virkus soovitab: Munarull toorjuustu täidisega

2 sp võid 6 muna 5 dl piima 1 dl jahu 150 g riivitud juustu 200g sinki , Sool. Pipart. 1 dl hakitud tilli Täidis 300 g toorjuustu Kata suur ahjuplaadi põhi ja servad küpsetamispaberiga. Määri paber pehme võiga. Haki maitserohe ja sink peeneks. Vahusta munad, lisa jahu. Piima. Juust. Sink,vorst. Maitserohelist. Vala ahjuplaadile ja […]