Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: Viini šnitsel

Neljale Valmistusaeg: 20- 30 minutit Austerlased ise serveerivad šnitsleid sidrunisektoritega kaunistatult ja pakuvad juurde toorsalateid. Pigista enne sööma hakkamist kindlasti sidrunist mahla šnitslile, see teebki need koos kapparitega eriti maitsvaks. •500 g pehmet vasikaliha või sea välisfileed •2-3 sl jahu • 8 sl riivsaia • 1 suur muna • soola • purustatud musta pipart • […]

Lia Virkus soovitab:õunamoosi-rosiakeeks

10 tk Õunamoos teeb keeksi mõnusalt mahlaseks, ingver ja kaneel lisavad meeldivat vürtsi. 175 g võid 1 dl suhkrut 1, 5 dl fariinsuhkrut 3 muna 4 dl jahu ( nisu- või toortatrajahu) 2 tl küpsetuspulbrit 2 tl kaneeli 1 tl jahvatatud ingverit 1, 5 dl rosinaid 2, 5 dl õunamoosi Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa […]

Lia Virkus soovitab: Kuulus TÄKUSALAT

Kuulus Täku salat U 6 purki, a`0, 5 l Vürtsikas ja mõnus köögiviljasalat, kus lähene loovalt, mis köögivilju sul rohkelt käes on. Algversioon sellest hoidisest  pärineb Olustvere hoidistekonkursilt, olen ise tuuninud seda lisades tomateid topeltkoguse ja maitseaineid ka rohkem.   2 kg küpseid tomateid 1 kg sibulaid 1 kg porgandeid 1 kg paprikaid 500 g […]

Lia Virkus soovitab toite kõrvitsast: Vürtsikas salat

Vürtsikas kõrvitsasalat 1 liiter Säilib külmikus 1,5‒2 kuud. 1 kg kõrvitsa viljaliha 4 küüslauguküünt 1 punane tšillipiprakaun 2 sibulat 2 sl soola 2 sl suhkrut 2‒3 sl valge veini äädikat Riivi ja haki kõik köögiviljad ning maitsesta soola, suhkur ja äädikaga. Lase paar tundi seista. Tõsta purki ja säilita külmkapis.

Lia Virkus soovitab toite kõrvitsast: Kariibi marmelaad

        1 liiter  Mõnusalt laimimaitseline ja kerge rumminüansiga sobib hästi  pannkookide peale, juustulauale ning kookide kaunistamiseks. 1 papaia 1 ananass (500 g puhastatud viljaliha) 500 g kõrvitsat 2 laimi 300 g suhkrut 200 g moosisuhkrut 3 sl rummi Puhasta kõrvits, papaia ja ananass ning lõika kõik väikesteks suupärasteks kuubikuteks. Riivi pestud laimidelt […]

Lia Virkus soovitab: ahjukarbonaad metsaseentega

neljale-kuuele u 800 g seakaelakarbonaadi praadimiseks väheke õli ja võid 150 -250 g lehterkukeseeni või muid metsaseeni (või värskeid pruune šampinjone) 2 väikest sibulat 2 dl vahukoort soola ja musta pipart Lõika karbonaad 4 viiluks. Kuumuta pannil õli ja pruunista lihaviilud mõlemalt poolt, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta ahjuvormi. Lisa pannile seened ja sibularibad, kuumuta […]

Lia Virkus soovitab:

Rootsi õunakook 10-12 tk Riivitud õunad taignas teevad selle koogi meeldivalt mahlaseks. Kook maitseb hea nii kohe kui ka järgmisel päeval. Maitsestamiseks kasuta kas kardemoni või kaneeli või miks mitte ka mõlemit. Pidulikumal puhul soovitan kooki serveerida kardemoni ja vanilliga maitsestatud vahukoorega. 3 muna 200 g võid 2, 5 dl suhkrut 2 tl vanillisuhkrut Näpuotsaga soola […]

Lia Virkus soovitab: Porgandikook laimi-toorjuustukreemiga

Porgandikook laimi-toorjuustukreemiga 12 tk 3 muna 3 dl suhkrut 3 dl jahu 1 tl vanillisuhkrut 3 tl küpsetuspulbrit 1, 5 tl kaneeli 1 tl kardemoni 0, 5 tl jahvatatud ingverit soola näpuotsaga 1, 5 dl rapsiõli  300 g peenelt riivitud porgandit   Toorjuustukreem: 60 g võid 2 dl tuhksuhkrut 100 g toorjuustu 1 tl vanillisuhkrut […]

Lia Virkus soovitab:Suvikõrvitsaleib kreeka pähklitega

 Sellest kogusest saab 2 leiba: 3 muna 500 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat 2, 5 dl rapsiõli, nt Olivia 1 tl küpsetuspulbrit 1 tl söögisoodat 3 tl kaneeli 7, 5 dl jahu 1 tl muskaatpähklit 1 tl soola 3 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti 2, 5 dl suhkrut 2, 5 dl jämedalt hakitud kreeka pähkleid Vahusta toasoojad munad […]

Lia Virkus soovitab: Marjakook kookose ja martsipaniga

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet