Targu kodus talita / arhiiv

Rabarberikook krõbeda kardemonibeseega

Rabarberikook krõbeda kardemonibeseega Ahjuplaaditäis Pealt krõbe ja meeldivalt kardemonise beseega, seest hapukalt mahlane! Maitseb just nii, nagu üks õige hea rabarberikook olema peab. Rabarberit üle doseerima ei peaks, just see on paras kogus, et ka kardemon mõjule pääseks. 400 g rabarberit ( võib ka külmutatud)   NB! Kui rabarberit pole, siis  kasutage hapukaid õunu 600 g […]

Lia Virkus soovitab: Munarull toorjuustu täidisega

2 sp võid 6 muna 5 dl piima 1 dl jahu 150 g riivitud juustu 200g sinki , Sool. Pipart. 1 dl hakitud tilli Täidis 300 g toorjuustu Kata suur ahjuplaadi põhi ja servad küpsetamispaberiga. Määri paber pehme võiga. Haki maitserohe ja sink peeneks. Vahusta munad, lisa jahu. Piima. Juust. Sink,vorst. Maitserohelist. Vala ahjuplaadile ja […]

Lia Virkus soovitab: Munarull röstpaprika-toorjuustutäidisega

Munarull röstpaprika-toorjuustutäidisega 12 tk Lihtne juustuga munarull pakub maitseelamust. Pole vahet, kas kasutad täidises omaröstitud või konserveeritud röstpaprikaid, aga Sweet Chilli kastmega segatud toorjuust on siin küll asendamatu. Maitseb hea nii ahjust tulnuna kui ka järgmisel päeval külmalt. 6 muna 1 dl jahu 5 dl piima 200 g riivitud juustu 1 tl soola 0,5 tl […]

Lia Virkus soovitab: Beseerull keedukreemiga

Kaheksale Beseerull maitseb hõrgult nii kohe pärast valmimist kui ka pärast paaritunnist külmas seismist. Järgmisel päeval seda kahjuks pakkuda ei kannata, sest besee vettib läbi. • 4 munavalget • 2,5 dl peent suhkrut • 1 dl mandlilaaste Kreem: • 4 munakollast • 5 sl suhkrut • 1 väikese sidruni riivitud kollane koor • 1 sl […]

Lia Virkus soovitab: Siidine kõrvits-peedipüreesuppehk tervisele pai

Neile, kes muidu kõrvitsasuppi ei armasta, soovitan proovida koos kaunitar punapeediga.Peet annab maitsekale kõrvitsasupile lisaks meeldivat magusust ja kauni punase värvi. Selline soe supp on tervisele mõnus pai. 500 g puhastatud kõrvitsat 1 keskmine toores peet 1 sibul 1 küüslauguküüs tükike ingverit 1 suurem õun 1 suurem kartul vett , soola, oliiviõli serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid […]

LIa Virkus soovitab: Seene-hakkliha plaadipirukas

Seene-hakkliha plaadipirukas Kõige maitsvama seenepiruka saad sügisel meie metsades kasvavate puravike ja kukeseentega. Hetkel metsa all veel lehterkukeseened värskena ootel. Need ei karda ka esimesi külmakraade. Muul aastaajal võid kasutada poes müüdavaid šampinjone ja austerservikuid. Ka soolaseentega imehea! Kiirel puhul kasuta valmis lehttainast! Põhi: • 250 g kohupiima • 250 g võid • 4 dl […]

Lia Virkus soovitab: Tatra-kanalihahautis

Tatra-kanalihahautis Neljale Kerge ja maitsev roog tatraroogade armastajatele. Tatra võib ka eelmisel päeval valmis keeta, nii valmid roog kiirelt! 3 dl keetmata tatart 5-6 dl vett 2 porgandit 1 sibul 400 g kanahakkliha 1 sl õli praadimiseks 2 tomatit Soola, musta pipart Soovi korral  väheke ketšupit Kaunistamiseks värsket peterselli Keeda pestud tatar pehmeks ja maitsesta […]

Lia Virkus soovitab:  Küpsisetort kohvi ja hapukoorega isadele

Küpsisetort kohvi ja hapukoorega Mahlane ja maitsev, nagu üks küpsisetort ikka! Pruun šokolaadiglasuur teeb tordi ahvatlevaks ja kauniks! 3 pakki ( a 180 g )neljakandilisi küpsiseid, kohvi-või kakaomaitselisi 500 g hapukoort 3 dl kanget kohvi 1, 5 sl suhkrut Glasuur: 1, 5 sl võid 1, 5 sl kakaopulbrit 2 sl hapukoort 2, 5 sl suhkrut […]

Lia Virkus soovitab: Riisi-ananassivokk kana ja šampinjonidega

Riisi-ananassivokk kana ja šampinjonidega Neljale Valmistusaeg: 20 minutit Vokiroog valmib kiirelt ja on ka tervislik. 2 dl pikateralist riisi 1 sibul 3 küüslauguküünt tükike värsket ingverit 1 sl + 2 sl õli 0,5–1 tl karrit 2 porgandit 250 g värskeid šampinjone 3- 4 kanakintsu 1 väike purk ananassi omas mahlas 2–3 sl sojakastet Keeda riis […]

Lia Virkus soovitab: Hakklihakaste letšoga

Hakklihakaste letšoga Neljale Valmistusaeg: 20 minutit Letšoga hakklihakaste sobib eriti hästi spagettide või muude pastatoodete juurde, kuid seda võib pakkuda ka riisiga. 300 g hakkliha 1 sibul 1 suur purk (0,7 l) letšot 2 tl kuivatatud basiilikut soola pipart Pruunista pannil hakkliha ja hakitud sibul, maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Vala peale letšo, sega läbi […]