Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab:kihiline tuunisalat

kuuele Pehme ja mahlane salat, milles kasuta tuunikala vees või õlis – just nii, nagu ise eelistad. Tuunikala võid asendada ka muu maitsva kala, näiteks skumbriaga. Valmistamisaeg 25 minutit + 2–3 tundi maitsestumiseks 6 keedetud muna 1 karp (185 g) tuunikalakonservi 100 g riivjuustu 200 g kodujuustu 1 keskmine sibul 2 dl lahjat majoneesi 1,5 […]

Lia Virkus soovitab:Mississippi mudakook

Kaheksale- kümnele See mahlane šokolaadine kook maitseb imehea. Kui armastad tumedat šokolaadi, küpseta sellega, kui oled piimašokolaadisõber, vali oma lemmik. Võimalusel küpseta kook valmis eelmisel päeval ja kaunista vahukoore ning šokolaadiga vahetult enne serveerimist. Põhi: • 200 g digestiivküpsiseid • 60 g võid • 60 g šokolaadi Täidis: • 200 g šokolaadi • 200 g […]

Lia Virkus soovitab:Mesine seapraad küüslaugu ja sinepiga ja Hasselbacki kartulid

Mesine seapraad küüslaugu ja sinepiga Kuuele kuni kaheksale Imehea krõbeda kamaraga seapraad kuulub Eesti jõulude juurde ja on koos ahjukartulitega asendamatu! Võid valmistada seaprae nii küpsetuskotis kui ka ilma, kuidas parajasti meeldib. Hasselbacki kartulid on kõrvale imehead ja kindlasti koos hapukapsaga. •1,5–2 kg kamaraga seapraadi Marinaad: • 2 sl mett • 3 sl kanget sinepit […]

Lia Virkus soovitab: jõulusalat kinoaga

Neljale kuni kuuele Jõululaual võiks alati olla üks toekas maitsev kaunites jõuluvärvides salat. Lao salat kokku suuremale vaagnale või sega läbi, saad vitamiinirikka maitsva roa. 2 dl kinoad2–3 rohelist lehtkapsalehte300 g punast kapsast1 roheline paprika200 g rediseid(väike karp küüslaugu- või muid idusid)1–2 sl röstitud seesamiseemneid3 sl oliiviõli1 sidrunsoola, musta pipart2 sl vedelat mettpalsamikreemi või granaatõunasiirupit […]

Lia Virkus soovitab pühadeks: koorene kartulivorm

Neljale kuni kuuele Lihtne ja maitsev vormiroog kartulist, mis sobib iga liha-kalaroa juurde hõrguks lisandiks. Ka jõulu- ja aastavahetuse pidulauale! 1 kg kartuleid 2 tl meresoola 1 tl purustatud musta pipart 2-3 küüslauguküünt 3 dl vahukoort 100 g riivitud juustu Koori kartulid ja viiluta õhukeselt, sega purustatud küüslauguküünte ja soola-pipraga läbi. Laota kõrgete äärtega ahjuvormi. […]

Lia Virkus soovitab: jõuluootuse keeks

Pehme piparkook 10 tk Pehmet piparkooki keeksivormis tasub advendiajal kohi mitmeid kordi küpsetada, et kodu saaks jõuluaroome täis! 2 muna 1 dl suhkrut 2 dl fariinsuhkrut 1, 5 dl hapupiima või keefirit 3 dl jahu 2 tl küpsetuspulbrit 1, 5 tl jahvatatud ingverit 1, 5 tl jahvatatud nelki 2 tl kaneeli 100 g võid Vahusta […]

Lia Virkus soovitab:seene-lõhepirukas

kümneleSügis-talvistesse õhtutesse üks suur ja maitsev plaadipirukas, kus täidises seeni, riisi ja kuumsuitsulõhet. Saad pirukat valmistada nii poes müüdavate šmpinjonidega kui ka enda hoidistatud metsassentega.• 1 kg lehttaigent Täidis: • 1,5 dl pudruriisi • 5 dl puljongit • 250 g šampinjone • 1 suur sibul • 50 g võid • soola ja musta pipart • […]

Lia Virkus soovitab:Hakklihavorm kartulipudruga

Neljale-kuuele Maitsev ahjuvormiroog, mis meelt mööda tervele perele. Marineeritud-peet või kurk kõrvale ja vahva õhtusöök taas olemas. Kartulipuder: 1 kg kartuleid 3 sl võid 2 – 2,5 dl piima 1 tl soola näpuotsatäis musta pipart Hakklihakaste: 600 g segahakkliha( pooleks sea-ja vesiehakkliha) 1 suur sibul 2 küüslauguküünt 1 sl õli 250 g külmutatud köögiviljasegu 1 […]

Lia Virkus soovitab:Hapukoore-küpsisekook

Kuuele Valmistusaeg: 20 minutit + külmas 2 tundi kuni üle öö Paljude lastega perede lemmikuks on küpsisekoogid. Enne söömist võiks lasta koogil vähemalt tund-paar külmas seista, veel parem üleöö. Lihtne ja ülihea! • 2 pakki (à 180 g) kandilisi šokolaadiküpsiseid • 2 pakki kandilisi heledaid küpsiseid • 500 g hapukoort (20%) • 3 sl suhkrut […]

Lia Virkus soovitab: Viini šnitsel

Neljale Valmistusaeg: 20- 30 minutit Austerlased ise serveerivad šnitsleid sidrunisektoritega kaunistatult ja pakuvad juurde toorsalateid. Pigista enne sööma hakkamist kindlasti sidrunist mahla šnitslile, see teebki need koos kapparitega eriti maitsvaks. •500 g pehmet vasikaliha või sea välisfileed •2-3 sl jahu • 8 sl riivsaia • 1 suur muna • soola • purustatud musta pipart • […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet