Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: vastlakuklid martsipani ja moosiga

Vastlakuklid martsipani ja moosiga 12 tk Külmal lumisel vastlapäeval on tore panna pärmitainas kerkima ning küpsetada kukleid perele ja sõpradele. Rootsipärased martsipanitäidisega vastlakuklid koos hapuka moosi, martsipani ja vahukoorega viivad keele alla. Tainas: 7 dl nisujahu 100 g toasooja võid 25 g toasooja pärmi ( või 1 pakk kuivpärmi ) 2 dl käesooja piima 1 […]

Lia Virkus soovitab:tee isale Pudingu- küpsisekook

10 tk Valmistusaeg 15 minutit + üleöö külmas 1 pakk Kalevi vanillimaitselisi küpsiseid 1 pakk Kalevi šokolaadimaitselisi küpsiseid 250 g vanillipudingut 250 g šokolaadipudingut 100 g pähkli- šokolaadikreemi Kaunistuseks hapukaid marju, küpsisepuru Vooderda neljakandiline karp või vorm ( 15 x 25 cm) fooliumi või toidukilega. Lao põhjale 2×4 küpsist, määri peale õhuke kiht pähkli- šokolaadikreemi. […]

Lia Virkus soovitab:Kõrvitsa-ananassimuffinid

12 tk 100 g võid 4 dl jahu 2 dl tumedat suhkrut 2 tl küpsetuspulbrit 2 tl kaneeli 3 muna 300 g puhastatud kõrvitsat või 3 dl kõrvitsapüreed 1 väike konserv (227 g) purustatud ananassi Tükelda kõrvits ja rösti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 200-kraadises ahjus 20 minutit. Lase väheke jahtuda ja püreesta. Sulata ja jahuta või. Sega […]

Lia Virkus soovitab:Kõrvitsasai rosinate ja aprikoosidega

 1 saiapäts Kõrvitsapüreega valmistatud pärmitainast sai püsib kaua pehme ning maitseb koduselt ja hästi. 400 g puhastatud kõrvitsat 25 g toasooja pärmi 1 dl käesooja piima 1 dl suhkrut 0,5 tl soola 100 g toasooja võid 2 dl rosinaid 1 dl kuivatatud aprikoose 7‒8 dl nisujahu peale pärlsuhkrut Kuumuta puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat küpsetuspaberiga kaetud […]

Lia Virkus soovitab:KARAMELLINE ÕUNAKOOK

Kodumaine tordipulber Juubel annab tervele õuankoogile imelise karamellise maitse ja teeb koogi valmistamise imelihtsaks. Valmista kook suuremas ümmarguses vormis või väiksemal ahjuplaadil.  1 pakk Juubeli tordipulbrit  4- 5 õuna 200 g võid 1 tl kaneeli Kate: 5 muna 2 sl nisujahu 1 dl suhkrut näpuotsaga soola   Sulata või ja sega tordipulbriga. Kata 26 cm […]

Lia Virkus soovitab 7 LUSIKA KOOK 

See retsepti järgi saad lihtsalt ja kiirelt küpsetada maitsva plaadikoogi, kui tuleb peale ootamatu magusaisu või uksest astuvad sisse külalised. Kui kasutad suuremat ahjuplaati, kui retseptis ette nähtud, tuleb kook õhem ja küpsetusaeg ka lühem. Retsept minu lapsepõlvest. 200 g võid  2 muna 7 spl suhkrut 7 spl nisujahu 7 spl pannkoogijahu 7 hapukat õuna […]

Lia Virkus soovitab:PÕHJATA KOHUPIIMA – ÕUNAKOOK 

8 tk Kutsun seda vahel saleneja õunakoogiks, mis tegelikult on ju kohupiima-õunavorm. Kook on mahlane ja maitsev ka ilma põhjata, aga soovi korral võid valmistada alla purustatud Digestive küpistest ja võist põhja.   500 g kohupiima 200 g hapukoort (või maitsestamata jogurtit) 1 tl küpsetuspulbrit 1,5 dl mannat 1 dl suhkrut 1 tl vanillisuhkrut 1,5 […]

Lia VIRKUS SOOVITAB:NAABRINAISE ÕUNAKOOK

10 tk Imelihtne muretainal õunakook, mille valmistamiseks võid osta ka poest valmis muretainast.  Suhkrut ja kaneeli puista õunakoogile vastavalt õunte hapukusele ja oma maitsele, aga soovitavalt rikkalikult.  200 g võid 5 dl nisujahu 1 dl suhkrut väheke soola Kate: 5 õuna 2 sl suhkrut 2 sl kaneeli   Kuumuta ahi 200°- ni. Haki või jahu […]

Lia Virkus soovitab suvikõrvitsaleib kreeka pähklitega

Sellest kogusest saab 2 leiba: 3 muna 500 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat 2, 5 dl rapsiõli, nt Olivia 1 tl küpsetuspulbrit 1 tl söögisoodat 3 tl kaneeli 7, 5 dl jahu 1 tl muskaatpähklit 1 tl soola 3 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti 2, 5 dl suhkrut 2, 5 dl jämedalt hakitud kreeka pähkleid Vahusta toasoojad munad […]

Lia Virkus soovitab:LILLKAPSA –TOMATI – JUUSTUSALAT

Kes armastab toorest lillkapsast krõmpsutada, saab väga lihtsa vaevaga maitsva ja tervisliku salati. Kes ei taha oma hammastele väga suurt koormust anda, peab veidi rohkem vaeva nägema, aga saab soovitud tulemuse. • 200 g juustu • 500 g lillkapsast • 5 keskmist tomatit • tilli Kaste: •1 dl lahjat majoneesi • 1 dl maitsestamata jogurtit […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet