Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: Hakkliha grillvardad

HakklihavardadNeljaleVeisehakklihast saad valmistada kerged ja lahjad lihavardad, mis sobivad hästi vürtsika kastmega. Näiteks jogurti-küüslaugukastme või teravama tomatikastmega.4 puitvarrast700-800 g veisehakkliha2 muna2-3 purustatud küüslauguküünt1 dl hakitud peterselli2 tl soola0,25 tl musta pipart1 tl kuivatatud tüümianiMäärimiseks:2 sl tomatipastat2 sl sojakastet2 sl õli Pane puuvardad külma vette likku. Sega hakkliha soola, pipra ja tüümianiga. Lisa muna, petersell ja […]

Lia Virkus soovitab: rabarberikook kardemonibeseega

a16-20 tkSee on suur ja maitsev hapukas-magus plaadikook, mis on suurepärane kevadine kohvikõrvane. 400 g rabarberit (võib ka külmutatud)Tainas:150 g toasooja võid2 dl suhkrut1 tl vanillisuhkrut3 dl nisujahu2 tl küpsetuspulbrit6 munakollast1 dl piimaBesee:6 munavalget3 dl suhkrut1 tl purustatud kardemoniServeerimiseks tuhksuhkrutTükelda rabarberid.Vahusta või suhkrutega vahule. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa võivahule munakollased, piim ja jahusegu. Sega ühtlaseks […]

Lia Virkus soovitab: Emadepäeva küpsisekook

KaheksaleLihtne küpsisekook, aga maitseb väga hea! 3 pakki kandilisi küpsiseid, nt Selga iiri kohvi maitselisi küpsiseid200 g võid0,5 l pohla-, jõhvika- või kirsimoosi Murenda küpsised ja rösti koos võiga kergelt pannil. Lisa moos, sega ühtlaseks. Tõsta segu kilega vooderdatud kaussi või vormi ning lase üleöö külmas seista. Hommikuks on kook valmis. Kummuta taldrikule ja serveeri.

Lia Virkus soovitab: väikesed vaarikamoosikoogid

20 tkKui on kodus varuks vaarika-või muud hapukat paksu moosi, tasub küpsetada väikseid moosikooke, mis Rootsimaal on väga populaarsed. Hästi sobivad need kaasa ka suvisele piknikule. 200 g toasooja võid1 dl suhkrut1 sl vanillsuhkrut4 dl nisujahu1 tl küpsetuspulbrit1-2 dl paksemat vaarikamoosi20 paberist muffinivormi Vahusta toasoe või tavalise ja vanillsuhkruga. Sega jahu küpsetuspulbriga ning sega võivahu […]

Lia Virkus soovitab: Poole tunni liha-makaronipada 

Neljale kuni kuueleKevadisel karulauguhooajal kasuta küüslaugu ja basiiliku asemel ohtralt karulauku. Sega suur peotäis hakitud karulauku ja mõned supilusikatäied karulaugupestot valmis roa hulka enne serveerimist. 5-6 dl pennet või spiraalmakarone500-700 g seakaelakarbonaadi3 sl õli2 dl puljongit või vett1 punane paprika400 g külmutatud köögiviljasegu3 küüslauguküünt2 tl kuivatatud basiilikutmaitse järgi soola ja musta pipartServeerimiseks 1 pott värsket […]

Lia Virkus soovitab: Aprikoosi – kohupiimapirukas

Aprikoosi – kohupiimapirukas15-leAhjusoe pärmitaignal kohupiimapirukas maitseb parimalt samal päeval.Kaunid kuldkollased aprikoosipoolikud teevad pirukast tõelise peolauaehte, paiguta nad ruudustikuna kui trips-traps-trullis.Pärmitaigen:2, 5 dl apelsinimahla või piima25 g värsket pärmi1 dl suhkrut2 tl kardemoni1 munavalgeU 7-8 dl nisujahu1 tl soola75 toasooja võidKohupiimatäidis:400 g pakikohupiima300 g hapukoort1 dl suhkrut2 tl vanillisuhkrut4 sl vanillikastmepulbrit, Ekströms2 suurt muna1 väiksem purk […]

Lia Virkus soovitab: spagetivorm kanaga

Spagetivorm kanaga neljaleKogu pere lemmik, lihtne ja hea.500 g broileri kintsuliha või -rinnafileed2 sl oliiviõli2-3 küüslauguküünt1 suur sibul1 purk (400 g) purustatud tomateid1 dl ketšupit või tomatipastat või BBQ kastet2 dl piima või kohvikoort2 tl kuivatatud punet või basiilikutSoola ja musta pipart, suhkrut300 g spagette200 g riivitud juustuKaunistuseks peotäis kirsstomateid ja ürte Keeda spagetid pehmeks, […]

Lia Virkus soovitab: kuumad tuunikala-juustusaiad

Kuumad tuunikala-kodujuustusaiad6 tkKodus võiks olla ikka mõni tuunikalakonserv ja poleks paha ka purgike ananssitükke omas mahlas.Nii on lihtne valmistada väga maitsvaid toitvaid kuumi võileibu. 6 viilu röstsaia, nt mitmevilja Leibur200 g maitsestamata kodujuustu1 tuunikalakonserv õlis, suured tükid või tomatis1 väike ananassikonserv, 227 g3 sl Hellmannsi majoneesi1 tl sidrunipipart50-70 g riivitud juustu3 sl mädarõigast või võid […]

Lia Virkus soovitab: Kinoasalat juustuga

neljale Lõuna-Ameerikast pärit kinoa (quinoa) on jõudnud ka meie poelettidele. Ülimalt tervislikud väikesed seemned on pärit maltsaliselt ning olnud ammusest ajast Andides põhitoiduaineks kartuli ja maisi kõrval, kuna taim talub hästi karmi kliimat ja kõrgust. Sisaldab palju magneesiumi ja on gluteenivaba, sobides hästi allergikutele. Kinoast valmistatud salat on kerge, samas aga väga toitev. Kinoa asemel […]

Lia Virkus soovitab: Viini šnitsel

viiele Sobib nii kiireks argiõhturoaks kui ka peolauale! Imehead krõbedad šnitslid valmivad vaid 15 minutiga. 500 g vasika-või sea välisfileed või Rakvere sea välisfileest minutipihve 2 muna 2-3 sl vett või piima 1, 5 dl jahu 1, 5 dl riivsaia ( soovitavalt isetehtud) võid ja õli praadimiseks Soola ja musta pipart Serveerimiseks 1 sidrun 6 […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet