Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab:Klassikaline kohupiimapasha

Kümnele- Kaheteistkümnele Klassikaline rosinate ja mandlitega pasha on Ülestõusmispühade ajal alati meie pere peolaual. Maius tuleks valmis teha eelmisel päeval, et see jõuaks rammusaks ja maitsvaks nõrguda. Kui pere on väike ja maiuse kogus tundub suur, võta kõike poole vähem. 1 kg pakikohupiima 250 g võid 3 munakollast näpuotsatäis soola 2,5 dl suhkrut 3 tl […]

Lia Virkus soovitab:Seenerull

8-10- le Selline vahva soe seenerull sobib hästi nii argiõhtuks kui ka peolauale. Suur ahjupannkook täida hõrgu seenehautisega, kuhu kasuta sügavkülmutatud, värskeid või soolatud metsaseeni ja /või šampinjone-austerservikuid poelettidelt. Ahjupannkook: 2, 5 dl jahu 1 tl küpsetuspulbrit 1 tl soola 6 dl piima 4 suurt muna 50 g võid Seenetäidis:500 g värskeid või külmutatud või […]

Lia Virkus soovitab: jahuvaba seemneleib

Suurepärane leib, mida küpsetada näiteks nädalavahetuse hommikusöögiks. Hea süüa väheke jahtunult koos võiga. Ei sisalda grammigi jahu ega suhkrut, vaid tervislikke seemneid ja pähkleid. Võid küpsetada tillukesi pätse ka muffinipanni pesades. 5 muna (veganitele 3,3 dl vett + 2 sl psülliumi ehk seemnekestade pulbrit)1 tl peent meresoola1,5 dl linaseemneid1,5 dl mandleid1,5 dl pähkleid1,5 dl seesamiseemneid1,5 […]

Lia Virkus soovitab: vastlapäevaks hernetamp

Neljale-kuuele Mulle meeldib see hernetamp just ilma peekonita ja nii sobib ta iga liha-kalaroa kõrvale maitsvaks lisandiks. Aga loomulikult saab seda serveerida omaette roana ka koos pruunistatud peekoniga. 500 g kooritud kollaseid herneid300 g porgandeid1 suurem sibul50 g võid1-2 tl soolaSoovi korral 400 g suitsupeekonit Pane herned eelmisel õhtul likku või leota herneid 4-5 tundi, […]

LIA VIRKUS SOOVITAB: SÕBRAPÄEVAKS KÜPSETAME BANAANIKEEKS

Meie pere lemmik, mida küpsetame tihti, kui banaanid on puuviljavaagnale seisma jäänud ja nende koor tumedatäpiliseks muutunud. Just selliste, veidi üleküpsenud banaanidega tuleb keeks parim. Õppisin banaanikeeksi tegema Inglismaal sugulastel külas olles ja nüüd küpsetan seda ise nädalavahetustel. Köök ja kodu saavad kohe hommikul oivalist magusat lõhna täis. 125 g võid2,5 dl tumedat suhkrut (Demerara, […]

Lia Virkus soovitab: kaneelisaiamuffinid

Kaneelisaiamuffinid 12-14 tk KIirelt ja lihsatlt saad valmis küpsetada kaneelisaiamuffinid, mis on mahlased ja head, sees võrratu täidis: või, kaneeli ja suhkruga.100 g toasooja võid2, 5 dl suhkrut2 muna3 dl hapupiima või keefirit2 tl küpsetuspulbrit2 tl vanillisuhkrutnäpuotsaga soola4 dl nisujahu Täidis:4 sl suhkrut1 sl kaneeli25 g toasooja võid Kaunistuseks: suhkrut ja kaneeli Vahusta toasoe või […]

Lia Virkus soovitab:kihiline ämbri/kausi/salat

Kihiline ämbrisalat KaheksaleValmistusaeg: 30 minutit Kui soovid salatit piknikule või sõprade poole kaasa võtta, on mugav valmistada see plastämbrisse. Grillipidudest on kindlasti üle jäänud mõni lihaämber, mis taaskasutusse võtta. Kodus võid salati muidugi kaussi teha. 1,8 l mahutav plastämber3 dl keetmata sarvekesi200 g Krakovi vorsti või sinki4 muna2 porgandit2 tomatit2 dl marineeritud kõrvitsat või tükeldatud […]

Lia Virkus sovitab: kohupiima-küpsisetort maasikatega

Kohupiima-küpsisetort maasikatega 12 tk Poole tunniga valmib imehea küpsisetort, mis tuleb parimate maitsete esiletoomiseks valmis teha aga juba eelmisel õhtul. Kui maasikate aeg läbi saab, valmista sama torti teiste omamaiste marjadega – vastavalt hooajale vaarikate, mustikate või sõstardega. 3 pakki (à 165 g) sidruniküpsiseid300–400 g maasikaid150 g pehmeid toffee-iiriseid2 dl vahukoort200 g Kreeka jogurtit300 g […]

Lia Virkus soovitab:grill-köögiviljad

neljalevalmistusaeg: 10 minutit ettevalmistuseks + 15 minutit grillimiseksLihtne moodus grill -lihale maitsavat lisandit valmistada. Kasuta poes müüdavaid fooliumaluseid. • 1 suvikõrvits • 2 sibulat • 2 paprikat • 150 g sampinjone • 2 tomatit • 2 küüslauguküünt • 2 tl soola • 1 tl sidrunipipart •1 dl õli • 2-3 fooliumalust Koori sibulad ja lõika […]

Lia Virkus soovitab: grillimiseks looma-või linnumaks

Grillitud maks Neljale Valmistusaeg: 10 minutit + 30 minutit marinaadis + grillimisaeg Grillitud maks on hõrk maitseelamus ja valmib lihtsalt ning kiirelt. Maks peab enne vaid pool tundi marinaadis seisma. Grillin maksa ühekordsel fooliumalusel ja lisan sinna ühte nurka õliga segatud õhukesi sibularattaid. NB! Maksa ei tohi kindlasti üle küpsetada. See peaks jääma seest õrnalt […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet