Hetkel eetris:
Suhtumised

Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: kartulikarask

Kartulikarask 9-12 tk Valmistamisaeg 15 minutit + ahjus 10 minutit Rebitavad karaskipätsid maitsevad hommikukohvi kõrvale imehead koos või, juustu ja tomatiga. Kiire ja mugav valmistada, kui eelmise päeva õhtusöögist jääb üle paar keedetud kartulit. 2 keskmist keedetud kartulit 2 dl piima 2 sl õli 1 sl siirupit või mett 1, 5 tl soola 4 dl […]

Lia Virkus soovitab: Kiire kanapasta

Neljale Kord nädalas maitseb kiire pastaroog ju imehea! Kasuta vahel täisterapastat, vahel tavalist ja vahel tatra oma. 250 g meelepärast pastat, nt spiraalpastat, pennet või spagette praadimiseks oliiviõli 2 suurt tomatit 400 g broilerikintse või -rinnafileed 200 g kollaseid või rohelisi pikki ube, võib ka külmutatud 200 g maitsestatud toorjuustu 2-3 dl kanapuljongit Soola Värsket […]

Lia Virkus: šokolaad teeb õnnelikuks-šokolaadiküpsised

Maapähklivõi-šokolaadiküpsised 18 suurt küpsist Rohke šokolaadi, maapähklivõi ja soolapähklitega küpsised lausa sulavad suus! 300 g tumedat mõrušokolaadi ( soov. 70%) 100 g piimašokolaadi 100 g (pruuni) suhkrut 85 g võid 100 g maapähklivõid 1 muna 2 tl vanillisuhkrut 100 g nisujahu 1 tl küpsetuspulbritõnnelikuks 100 g soolapähkleid Haki 200 g mõrušokolaadi jämedalt, haki ka piimašokolaad, […]

Lia Virkus soovitab: Keefiri-õunakook kaerajahuga

Keefiri-õunakook kaerajahuga Mahlane ja maitsev õunakook, mida valmistada imelihtne! Asenda osa õuntest küpsete ploomidega, nii saad eriti hõrgu maitsekoosluse. See kook on mul küpsetatud tervisliku täisterakaerajahuga, aga vabalt võid koogis kasutada ka tavalist nisujahu. 3 muna 2, 5 dl suhkrut, sooovitavalt pruuni roosuhkrut 2 dl keefirit võu hapupiima 1 dl õli 3 dl täisterakaerajahu ( […]

Lia Virkus soovitab: ilma jahuta pitsapõhi!

Lillkapsapõhjal köögiviljapitsa Neljale Midagi uut ja põnevat! Jahuvaba pitsapõhi! Ka lillkapsast ja juustust saad maitsva pitsapõhja- igati tervislik õhtusöök. 1 lillkapsapea ( u 1 kg) 75 g parmesani 1 muna 1 tl pitsamaitseainet, punet või basiilikut Kate: 2 dl magus- teravat tsillikastet 1 väike suvikõrvits 1-2 röstitud paprikat( võib olla konservist) 100 g riivitud juustu […]

Lia Virkus soovitab: Ühepajatoit ribilihaga malmpotis

Ühepajatoit ribilihaga malmpotis Neljale-kuuele Valmistusaeg: 2 tundi 800 g searibi 4 porgandit 6 kartulit 1 väiksem kaalikas 500 g kapsast 2 loorberilehte 2-3 sl oliiviõli 2 sl võid 2-3 tl kuivatatud tüümianit 2 dl vett Soola ja musta pipart Serveerimiseks: hapukoort Värsket tüümianit Maitsesta ribiliha soola ja musta pipraga, pruunista malmpoti põhjas või-õlisegus igalt küljelt. […]

Lia Virkus soovitab: kartulimarmelaad

Midagi erilist!!! Kartulimarmelaad Selle vahva retsepti saatis mulle kunagi üks lugeja, timmisin seda retsepti oma maitse järgi pisut ja siin see ongi. Retseptisaatja aga saatis selle retseptikese saamisloo: Kartulimarmelaadi avastasin Pisa toidufestivalil. Elan Itaalias juba 7 aastat, kuid kartulimarmelaadi pole varem silma hakanud.  Olles ise maal elanud, mäletan et suve saabudes viskasid  talupojad salvedest vanad […]

Lia Virkus soovitab:Õuna-martsipani plaadikook

Kodumaiste õunte ja martsipaniga mahlane plaadikook viib lihtsalt keele alla! Põhi: 3 dl nisujahu 3 sl suhkrut 125 g külmkapikülma võid 2 sl sidrunist pressitud mahla Täidis: 200 g manrtsipani 100 g toasooja võid 1 sidruni riivitud koor 4 muna 1 dl nisujahu 1 tl küpsetuspulbrit 500-600 g hapukaid õunu Mõõda jahu ja suhkur köögikombaini […]

Lia Virkus soovitab : küüslaugu-ürdisai

Küüslaugu-ürdisai Neljale Hea suutäis seniks, mil tõhusam kõhutäis on valmimas. Saia võid teha ahjus, aga ka grillil. Või väga hea serveerida ka suvise salati kõrvale… Krõbe ja mõnus! 1 pikk sai 100 g pehmet võid 2 sl hakitud lehtpeterselli 3 küüslauguküünt 0,5 tl soola musta pipart Pane kaussi või, sega hulka hakitud petersell ja küüslauk […]

Lia Virkus: värske kartuli salat tuunikalaga.

Värske kartuli salat tuunikalaga Neljale Valmistusaeg: 30 minutit Kiirelt valmiv salat sobib hästi nii omaette lõuna- või õhturoaks kui ka grillkala kõrvale. Kasuta salati tegemisel esimesi värskeid kartulimugulaid. 300 g väikseid värskeid kartuleid 200 g rohelisi või kollaseid ube 1 karp tuunikala vees 1 suur peotäis või 2 potti rukola salatit Kaste: 2 sl tomatisalsat […]