Šokolaadikook Daimi vahukoorega
Kümnele
Valmistusaeg: 10 minutit + 15 minutit ahjus + soovitatavalt 1 öö külmas
Mahlane šokolaadikook maitseb parimalt, kui on seisnud üle öö külmas, kuid kes ei jaksa oodata, võib seda süüa ka samal päeval jahtunult. Krõbisevate Daimi tükikestega vahukoor lisab pidulikkust ja imehead maitset.
200 g võid
200 g tumedat 70% kakaosisaldusega šokolaadi
4 muna
2 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
näpuotsatäis soola
Daimi vahukoor:
2,5 dl vahukoort
1,5 sl mõru kakaod
1,5 sl tuhksuhkrut
2 topeltpakki (à 56 g) Daimi šokolaadi
1. Määri 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Võid ka kasutada suuremat vormi, siis jääb kook lihtsalt õhem ja kuivem.
2. Sulata kastrulis või. Murenda hulka šokolaad ja sulata samuti. Sega ühtlaseks seguks ning lase pisut jahtuda.
3. Vahusta munad kergelt suhkruga ja sega šokolaadiseguga.
4. Ühenda jahu soolaga, lisa tainale ja sega ühtlaseks. Vala tainas vormi.
5. Küpseta 200kraadise ahju alumisel siinil 14–15 minutit. Lase täielikult jahtuda (kook võiks seista külmas üle öö) ja võta vormist.
6. Vahusta koor tuhksuhkru ja kakaoga. Lisa jämedalt hakitud Daimi šokolaad. Määri vahukoor koogile ning naudi kohe!