Apelsinimekiga rabarberikook
16 tk
Valmistusaeg: 20 minutit + 30 minutit ahjus
5 muna
800 g rabarberit
150 g võid
2 dl suhkrut
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Apelsinimekiga purutainas:
100 g võid
2 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl vanillsuhkrut
1 dl hakitud Kreeka pähkleid
1 apelsini koor
- Sulata või. Vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks, lisa väheke jahtunud sulavõi ja küpsetuspulbriga segatud jahu.
- Tükelda rabarberid ja sega taina hulka. Laota see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (40 × 35 cm).
- Pese apelsini hoolikalt, kuivata ja riivi oranz kooreosa õhukeselt. Näpi kokku purutaina ained ja puista puru koogile.
- Küpseta 200kraadises ahjus pöördõhu reziimil 30–40 minutit või kuni kook on kuldkollane.
- Kook maitseb hästi nii soojalt kui külmalt. Külaliste tulles on tore pakkuda juurde isekeedetud vanillikastet. Ja kui kogu kooki kohe ära ei söö, panen ülejäägi kinnisesse karpi, kus see püsib maitsva ja mahlasena 3–4 päeva.