Lia Virkus soovitab: õunavahuga pavlova

Õunavahuga pavlova

8-10 –le

Valmistusaeg: 30 minutit + 1, 5 tundi ahjus + 30 minutit jahtumiseks

Pavlova on maailma magustoitude klassika, aga koos hapuka õunapüreega vahukoorekate teeb sellest laheda ja mõnusa magustoidu.

Besee:

4 munavalget

1 tl sidrunist pressitud mahla

Soola

2, 5 dl suhkrut

1 sl maisi-või kartulijahu

Täidis:

1 sidrun

3 õuna

0, 5 sl vanillisuhkrut

3 dl vahukoort

Vahusta munavalged, sidrunimahl ja näpuotsatäis soola kõvaks vageks vahuks.

Vaht peab olema nii kõva, et kui kauss tagurpidi pöörata, vaht välja ei kuku.

Vahusta vähehaaval hulka ka suhkur, vahusta, kui munavalgevaht on kaunilt läikiv. Sega hulka maisi-või kartulijahu. Pane ahi sooja 225 kraadi juurde.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, laota munavalgevaht ringikujuliselt ( u 22 cm läbimõõduga) paberile. Pane besee ahju ja alanda kuumust 125 kraadile. Küpseta 90 minutit. Keera ahi välja ja jäta lahtise uksega ahju jahtuma.

Pese sidrun ja riivi poole sidruni koor. Koori ja tükelda õunad õhukesteks viiludeks,

Keeda potis sidrunist pressitud mahla ja vanillsuhkruga , kuni saad moosi,

Aga väikesed tükid võiksid ikka sisse jääda. Lase jahtuda. Vahusta koor ja sega hulka jahtunud õunamoos. Tõsta besee serveerimisalusele ja laota peale õunamoosi- vahukooresegu.

Reklaam