10-le
Siia on hea kasutada igat sorti piparkooke, mis jõuluajal kogunenud on. Nii omatehtuid kui ka poest ostetuid.
400 g piparkooke
200 g võid
100 g kuivatatud jõhvikaid
300 g hapusid marmelaadikuubikuid
5 sl mõrudat kakaopulbrit
2 dl piima
1 dl suhkrut, soovitavalt pruuni
Soovi korral 50 g metspähkleid
Murenda piparkoogid väikesteks tükkideks näppude vahel suurde kaussi, tükelda marmelaadid ja lisa koos jõhvikatega piparkookide juurde. Sulata või, sega piima, kakao ja suhkruga. Lisa küpsisesegule ja sega hoolikalt läbi. Jäta segu kõvemate piparkookide puhul 5-10 minutiks seisma.
Vormi 2 rulli ja keera küpsetuspaberisse. Tõsta külma 4 tunniks kuni üleöö. Lõika viiludeks ja serveeri. Kaunista piparkoogipuruga ja soovi korral ka tükeldatud marmelaadiga.