Lia Virkus soovitab: Kalkun pohlaglasuuriga

Kaheksale

Uhke lind pidulikule jõulu- või aastavahetuspeo lauale. Pohlad lisavad kaunist värvi ja head maitset. Magushapu pohlaglasuur annab kalkunile mõnusa maitsenüansi. Varu kindlalt kolm tundi, et tuleks maitsev-mahlane jõulupraad. Kõrvale sobivad hästi hapukapsas ja ahjuköögiviljad.

1 kalkun (3,5 kg)
1 suur sidrun
3 õuna
1 dl külmutatud pohli
soola ja musta pipart
Glasuur:
1 dl külmutatud pohli
2 sl agaavisiirupit või mett

Külmutatud kalkun tõsta eelmisel päeval külmkappi sulama.
Pane ahi 160 kraadi juurde sooja. Poolita sidrun ja hõõru lind sidrunipoolikutega seest ja väljast üle. Maitsesta ka soola-pipraga nii seest kui väljast. Tükelda õunad sektoriteks, sega pohladega ja täida kalkun nendega. Seo linnul jalad keha külge ja kinnita samal viisil ka tiivad, et need küpsedes laiali ei vajuks. Tõsta kalkun, rinnaosa üleval, ahjuvormi ja kalla vormi umbes 1 dl vett. Kata lind pealt fooliumiga ja küpseta 2 tundi.
Glasuuri jaoks purusta pohlad siirupi või meega, määri glasuur kalkunile ja küpseta ilma fooliumita veel tund aega või niikaua, kuni praad on kaunilt pruun ja küps. Kasta küpsetamise ajal lindu ahjuleemega paar korda. Tõsta ahjust, kata pealt taas fooliumiga ja lase nii seista 15 minutit.

Reklaam