Lia Virkus soovitab: Mascarpone- rabarberikook

12 tk

Imehea igakevadine  lemmik on vanilli-mascarponevahust rabarberikook, mis alati üllatab oma meeldiva hapukusega. Retsept pärineb mõned aastad tagasi sõber Merritilt, ei tea, kas tema ise seda enam küpsetabki?

Rabarberimoos:

500 g rabarberit

3 dl suhkrut

1 vanillikaun

Põhi: 270 g heledaid küpsiseid ( nt Digestive)

100 g võid

Täidis:

750 g mascarponet

300 g vanillimaitselist kohupiimapastat

1, 5 dl suhkrut

1 sl vanillisuhkrut

1 dl maisitärklist

4 muna

1 dl vahukoort

 

Tükelda rabarber ja keeda suhkru ja pooleks lõigatud vanillikaunaga ( seemned puhasta noaga potti) 10- 15 minutit. Lase jahtuda. Selle võib valmis keeta ka juba eelmisel õhtul. Purusta küpsised ja sega sulavõiga, suru 24- 26 cm lahtikäiva vormi põhja. Küpseta 170 kraadi juures 10 minutit. Lase jahtuda.

Täidise jaoks vahusta toasoe mascarpone kohupiimapastaga, lisa suhkrud, tärklis, munad ja vahukoor, vahusta kõik läbi. Sega lõpuks ka hooletult hulka moos ja kalla

vormi põhjale. Küpseta 150 kraadi juures u 1 tund ( või 5-10 minutit kauem, oleneb ahjust), pealt keskelt peab kook veel võdisema, kui ahjust välja võtad .Ainult nii jääb mahlane ja siidine. Lülita ahi välja ja jäta kook lahtise uksega ahju jahtuma. Tõsta seejärel üleöö külma, maitseb parimalt külmana ja järgmisel päeval

Reklaam