Lia Virkus soovitab: rabarber sobib ka soolaste toitude juurde


Ahjulõhe väikese tsilli, rabarberi ja ingveriga

Neljale

Valmistusaeg:10 minutit + ahjus 20-30 minutit

Värske rabarberihake koos ingveri, tsilli ja pruuni suhkruga teeb ka ahjulõhe kevadiselt põnevaks ja uudseks.

1 nahaga kalafilee ( lõhe, forell või mõni valge kala)

Tükike ingverit

0, 5-1 tl tsillihelbeid

1 rabarberivars

1 sl pruuni suhkrut

Soola ja musta pipart

Haki rabarber või viiluta õhukeselt, haki ka ingver. Tõsta kala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, maitsesta soola pipraga. Laota peale rabarberiviilud, hakitud ingver ja tsillihelbed. Puista peale suhkur, just rabarberiviliudele. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-30 minutit.

 

Nostalgiline rabarberi-lehtsalat

neljale

Valmistamisaeg: 10 minutit

Varasuvel on hea võtta peenrast värskeid krõmpse salatilehti, tükeldada juurde paar noort rabarberivart ja segada grillitud liha-kala kõrvale mõnus kergelt äädikane hapukoorekastmes salat.

1 suurem roheline salatipea

2‒3 rabarberivart

Kaste:

1 dl hapukoort

1 sl (pruuni roo)suhkrut

3 tl õuna- või valge veini äädikat

Tükelda rabarber, rebi salat tükkideks. Sega äädikas suhkruga sulamiseni ning sega kokku hapukoorega. Tõsta kaste salatile, sega läbi ja söö kohe. Vajadusel lisa hapukoort või maitsesta veel äädika või suhkruga. Salat peaks jääma meeldivalt hapukas ja lahe.

Reklaam