Eesti Metodisti Kiriku noored osalesid Aldersgate Euroopa konverentsil

Aldergate Euroopa konverents  toimus 3-5 märts 2017. Glovery Halli kristlikus konverentsi keskuses Inglismaal. Osalejaid oli USA-st, Walesist, Norrast, Eestist ja Leedust. Aldersgate uuedusliikumine jõudis Inglismaale 2007. aastal pastor David Winstanley vahendusel, kes teenis vahetusprogrammi raames Põhja-Carolina osariigis Metodisti kogudust, mis oli selle liikumisega tihedalt seotud. Mõne aasta pärast toimus esimene seminar “Elu Pühas Vaimus” Crewes ning Hucknallis. 2011. aastal liitusid David Winstanley ja  David ja Pat Watson Aldergate palve ja tervendusseminaril selle teenistusega ka  Eesti Metodisti kiriku noored. Sellest kohtumisest algas siiani kestev suur sõprus.

Aldersgate’i kobnverentside idee on osalejaid julgustadaoma kogudustes  nende palvetöös  ja kinnitada, et Jumal on hea ja ustav.

 Inglismaal toimunud konverentsi peakõneleja Dr. Frank Bilman koos abikaasaga on vastutavad Aldersgatei uuendusliikumise rahvusvahelise töö ja koolituse eest. Esimene ettekanne põhines raamatul “Supernatural Thread of Methodism” (Üleloomulik joon metodismis) ning teine ettekanne kandis pealkirja “Olla ärkamises seal, kus oled”. Konverentsist võttis osa ka  8 noort Eesti Metodisti Kirikust  ja kaks esindajat Leedust.Eesti Aldersgate’i toimkond valmis teenima ka Eesti kogudusi. Võimalik on saada seminar kahel teemal: ,,Elu vaimus“  ja „Issand, õpeta meid palvetama“ Soovijad saavad  ühendust võtta  aadressil https://www.facebook.com/aldersgate.eesti/. Soovitav on  planeerida  kohtumist 3 kuud enne.

 

 

Reklaam