Lia Virkus soovitab: Soe vahemereline kanasalat

Neljale- kuuele
See võiks olla selle kevade lemmiksalatiks! Naudi seda lõuna-või õhtusöögiks, mis koos mõnusa vahemerelise ürdikastmega maitseb nii soojalt kui ka külmalt.
2 kanafileed ( u 500 g )
2-3 sl oliiviõli praadimiseks
Pool pikka värsket kurki
1 punane paprika
1 punane sibul
400 g purk punaseid kidney ube
8-10 kirsstomatit
10-15 musta kalamata oliivi
200-300 g spagette või muud pastat
150 g feta juustu
Ürdikaste:
3 sl oliiviõli
1 sl palsamiveiniäädikat
1 sidruni mahl ( u 2 sl)
1 sl kuivatatud basiilikut
Musta pipart ja soola
2 purustatud küüslauguküünt
Serverimiseks värskeid basiilikulehti

Keeda spagetid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Sega kokku ürdikaste.
Samal ajal tükelda kurk kuubikuteks. Viiluta õhukeselt paprika ja kooritud punane sibul.
Tükelda kanafilee ja pruunista pannil oliiviõlis, maitsesta kuivatatud ürtide, soola ja pipraga. Loputa oad sõelal voolava vee all ja lisa koos paprika, kurgi, sibula, poolitatud kirsstomatite ja oliividega pannile. Kuumuta segades mõned minutid. Lisa ka nõrutatud kuum pasta, sega läbi ja kummuta suurele vaagnale. Murenda peale feta juust, jahvata veskist peale musta pipart. Kalla ürdikaste salatile ja kaunista värskete basiilikulehtedega.

Reklaam