Lia Virkus soovitab: Kondenspiimavahu–maasikamaius

Kondenspiimavahu–maasikamaius
4-6
Parim kohe või mõne tunni pärast külmkapikülmalt!
Võrratu suvine magustoit iga grillipeo lõpetuseks või purkidesse laotuna piknikule kaasa haaramiseks. Kasuta siin kaera- või šokolaadiküpsiseid. Kui maasikaaeg läbi, siis valmista magustoit hoopis vaarikate ja mustikatega.

150 g kaera- või šokolaadiküpsiseid, sobivad ka Domino küpsised
2 dl vahukoort
200 g kondenspiima
600 g kohupiimapastat
200 g värskeid maasikaid
2 banaani
Kaunistuseks:
värskeid maasikaid , beseesid ja küpsisepuru

Purusta küpsised sõrmede vahel. Vahusta koor. Sega kondenspiim ja kohupiim omavahel, seejärel tõsta vahustatud koorega segamini.
Tükelda maasikad ja banaan kuubikuteks. Tõsta kausi (või purkide) põhja pool küpsisepurust, sellele pool maasika-banaanisegust ja pool kohupiimavahust. Korda kihte ja naudi maiust kohe või tõsta serveerimiseni külma. Vahetult enne serveerimist kaunista maasikate, pudistatud beseede ja küpsisepuruga.

Reklaam