Lia Virkus soovitab südasuvine kukeseenesupp

Südasuvine kukeseenesupp
Neljale
Valmistusaeg: 20 minutit
Mõnus südasuvine supp, kui metsast leiab värskeid kukeseeni ning peenralt erinevaid aedvilju. Kes soovib, võib lisada supile maitseks ka Merevaiku- teeb mõnusalt kooreseks.

1 l puljongit
200 g kukeseeni
1 sibul
2–3 porgandit
5–6 värsket kartulit
100–200 g rohelisi ube
pool väiksemat lillkapsapead
peotäis värskeid herneid
soovi korral 50–100 g Merevaiku
õli praadimiseks
Serveerimiseks:
värsket tilli ja peterselli

Kuumuta pannil seeni, kuni neist eralduv vedelik on aurustunud. Lisa veidi õli ja hakitud sibulad. Pruunista seened-sibulad ja jäta ootele. Pruunista suurema kastruli põhjas õlis ka tükeldatud porgandid, kalla juurde puljong ja keeda 5 minutit. Tükelda samal ajal kooritud kartulid, oad ja lillkapsas, lisa need supile ja keeda pehmeks. Pane hulka seene-sibulasegu ja puhastatud herned, keeda koos mõni minut. Kui soovid kasutada Merevaiku, lisa see supile ja sulata segades. Puista peale hakitud maitseroheline ja serveeri koh

Reklaam