Lia Virkus soovitab: Külmsupp peediga

Külmsupp peediga
Neljale
Valmistusaeg: 10 minutit
Leedupärane külmsupp sobib hästi meie kuuma suvepäeva. Parima supi saad, kui ostad turult väikseid kodumaiseid peete ja keedad need ise. Kiirel puhul võid kasutada külmas supis ka marineeritud peeti või hapukurki, pisut äädikat selle supi sees teeb vaid head.

2 väikest kurki
2 tomatit
3 keedetud kartulit
1-2 keedetud väikest peeti
2 keedetud muna
8 dl keefirit või maitsestamata skyri
murulauku või rohelist sibulat
värsket tilli
musta pipart
soola
suhkrut

Pese kurgid ja tomatid, lõika kuubikuteks. Koori ja tükelda kartulid, peet ja munad. Haki maitseroheline. Pane tükeldatud ained ühte suurde anumasse. Kalla juurde keefir ning sega läbi. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Kaunista hakitud muna ja maitserohelisega, jäta selleks väheke neid alles. Supp on parim samal päeval.

Reklaam