Lia Virkus soovitab: kartulikarask

Kartulikarask
9-12 tk
Valmistamisaeg 15 minutit + ahjus 10 minutit
Rebitavad karaskipätsid maitsevad hommikukohvi kõrvale imehead koos või, juustu ja tomatiga. Kiire ja mugav valmistada, kui eelmise päeva õhtusöögist jääb üle paar keedetud kartulit.
2 keskmist keedetud kartulit
2 dl piima
2 sl õli
1 sl siirupit või mett
1, 5 tl soola
4 dl nisujahu( pool sellest võiks olla täisterajahu) + 0, 5 dl rullimiseks
2 tl küpsetuspulbrit
Riivi kartulid, sega piima, õli, mee või siirupi ja soolaga kausis. Sega jahud küpsetuspulbriga ja sega ühtlaseks tainaks. Puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat üle vähese jahuga ja tõsta tainas plaadile. Vormi jahuste kätega plaadil nelinurgaks, u 20 x 24 cm. Lõika noaga 9-12 nelinurgaks. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 10 minutit, kuni karask saab kauni värvi ja on läbi küpsenud. Lase väheke jahtuda restil rätiku all.

Reklaam