Lia Virkus soovitab: Pikk poiss majoneesi-juustukattega

Pikkpoiss majoneesi-juustukattega
Kuuele
Pikkpoissi on lihtne valmistada, aga vajad selleks tugev tunnike aega. Teed hakklihataigna valmis, vormid pika pätsi ja paned ahju küpsema. Siinse hakklihapätsi teeb eriliseks mahlane majoneesi-juustukate. Koos pikkpoisiga võid ahju panna ka kartulid. Roa küpsemise ajal valmista kõrvale värske salat.

Pikkpoiss:
500 g segahakkliha
2 viilu saia + 0,5 dl vett
1 toores kartul
2 muna
2 tl soola
1 tl musta pipart
0,5 tl muskaatpähklit
Peale:
0,5 dl majoneesi
0,5 dl riivitud juustu
Ahjukartulid:
1 kg kartuleid
soola
pipart
1-2 tl meelepärast kuivatatud ürti (nt tüümiani)

Pane saiaviilud 5 minutiks vette paisuma. Lisa hakklihale riivitud kartul, munad, pisut kuivemaks pigistatud sai ja maitseained, sõtku läbi. Vormi tainast piklik päts ning tõsta ahjuvormi. Ahjukartulite tarvis koori kartulid, lao ümber hakklihapätsi, maitsesta soola-pipra ja meelepärase ürdiga. Kata pikkpoiss majoneesiga ja puista peale riivitud juustu. Küpseta rooga 200kraadises ahjus 60–80 minutit või kuni kartulid on küpsed ja pikkpoiss kuldpruun.

Reklaam