LIa Virkus soovitab: Seene-hakkliha plaadipirukas

Seene-hakkliha plaadipirukas

Kõige maitsvama seenepiruka saad sügisel meie metsades kasvavate puravike ja kukeseentega. Hetkel metsa all veel lehterkukeseened värskena ootel. Need ei karda ka esimesi külmakraade. Muul aastaajal võid kasutada poes müüdavaid šampinjone ja austerservikuid. Ka soolaseentega imehea! Kiirel puhul kasuta valmis lehttainast!

Põhi: • 250 g kohupiima • 250 g võid • 4 dl nisujahu • 1 tl küpsetuspulbrit • soola
Kate: • 2 sl õli • 1 suurem sibul • 600 g hakkliha • 300 g värskeid seeni • 400 g kodujuustu • 4 muna • 1 tl purustatud musta pipart • 1 tl soola • 100 g riivitud juustu
Segapõhjaks toasoe või ja kohupiim hoolikalt läbi. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja töötle ühtlaseks taignaks, pane pooleks tunniks külma. Tükelda sibul ja kuumuta õlis klaasjaks, tõsta pannilt ära. Seejärel pruunista hakkliha ja lisa mõne minuti pärast viilutatud seened. Kuumuta segades mõned minutid ning tõsta pann pliidilt ära. Lisa jahtunud seenesegule pannil pruunistatud hakitud sibul, kodujuust, lahtiklopitud munad ja maitseained. Rulli taigen plaadisuuruseks ristkülikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kalla täidis taignapõhjale, raputa üle riivitud juustuga ning küpseta ahjus 200° juures 30 minutit.

Reklaam