Lia Virkus soovitab: peolauale rosolje soome moel

6-8le
Soomlaste rosolje juures serveeritakse kaunilt peedimarinaadiga roosaks värvitud  kaste eraldi. Aga saab valmistada ka kurgimarinaadiga, siis jääb kaunilt roosa värv olemata.

4 keedetud kartulit
4 marineeritud või keedetud peeti
4 keedetud porgandit
2 marineeritud kurki
1 õun
1 punane sibul
180 g heeringafileed

3 keedetud muna
Kastmeks:

3 dl vahukoort
2 -3 tl peedi-või kurgimarinaadi
soola, suhkrut

Tükelda kõik komponendid väikesteks kuubikuteks või riivi jämedalt. Sega vahetult enne serveerimist kõik omavahel või laota eraldi kuhjakestena vaagnale. Maitsesta vahustatud koor peedimarinaadi,
suhkru ja soolaga. Tõsta kaste kuhjana salatile või serveeri eraldi kausikeses kõrvale.

Reklaam