Rabarberikook krõbeda kardemonibeseega

Rabarberikook krõbeda kardemonibeseega
Ahjuplaaditäis
Pealt krõbe ja meeldivalt kardemonise beseega, seest hapukalt mahlane! Maitseb just nii, nagu üks õige hea rabarberikook olema peab. Rabarberit üle doseerima ei peaks, just see on paras kogus, et ka kardemon mõjule pääseks.

400 g rabarberit ( võib ka külmutatud)   NB! Kui rabarberit pole, siis  kasutage hapukaid õunu 600 g
150 g toasooja võid
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 dl nisujahu ( 180 g )
2 tl küpsetuspulbrit
6 munakollast
1 dl piima
Besee:
6 munavalget
3 dl suhkrut
1 tl purustatud kardemoni

Serveerimiseks tuhksuhkrut
Soovi korral ka kergelt vahustatud koort ja maasikaid

Tükelda rabarberid. Vahusta või suhkrutega vahule. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa võivahule munakollased, piim ja jahusegu. Sega ühtlaseks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ( 30 x40 cm). Tainas jääb pehme ja püüa see paberile laiali määrida.
Laota peale õhukese kihina rabarberiviilud ( sügavkülmutatud rabarberid laota poolsulanuna ning sõelu peale õhukeselt tärklist).
Vahusta munavalged sutsukese soolaga tugevaks vahuks, lisa vähehaaval suhkur, vahustamist jätkates, viimase suhkruga lisa ka kardemon. Vahusta, kuni suhkur on lahustunud ja vaht kaunilt läikiv. Laota vaht ettevaatlikult rabarberitele ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 15-20 minutit, kuni kook kaunis ja küps . Lase jahtuda ja lõika ettevaatlikult ruutudeks, et krõbe besee väga ei pudiseks.
NB! (Pöördõhuga režiimil küpseta 180 kraadi juures)

Reklaam