Lia Virkus soovitab: Tomatine ahjuhernesupp

Kuuele
Maitsva tomatise hernesupi ettevalmistustöödeks kulub vaid veerand tundi, ent ahjus haudumiseks varu paar tundi aega.

4 dl kuivatatud herneid
0,5–0,6 kg suitsuseakooti või suitsuseajalgu
1 sibul
1 suurem porgand
1 dl odrakruupe
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 sl sinepit
soola

Pane herned eelmisel õhtul 6–7 dl veega likku. Enne supikeetmist kalla leotusvesi ära. Tõsta seakoot või -jalad, herned, tükeldatud porgand ja sibul, kruubid, purustatud tomatid ning 1–1,5 l vett ahjupotti. Kata kaanega ja lase 200kraadises ahjus 30 minutit haududa. Seejärel vähenda kuumus 150 kraadini ning hauta 1,5 tundi. Lisa sinep ja sool, lase veel 10–15 minutit soojas ahjus maitsestuda.

Reklaam