Lia Virkus soovitab: Kardemoni- õunakook rootsi moodi

Kardemoni- õunakook rootsi moodi
10-12 tk
Riivitud õunad taignas teevad selle koogi eriti mahlaseks ja heaks. See maitseb samahea ka järgmisel päeval, kui isegi mitte veel parem. Serveeri kooki vahukoorega.
Rootslastel kook tuntud õuna-kladdkaka nime all, mis tähendab, et kook jääb meeldivalt nätske, valmistatakse alati ilma kergitusaineta. Maitseks kasuta kas kardemoni või kaneeli või miks mitte ka mõlemaid korraga.

3 muna
2, 5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Näpuotsaga soola
2 dl nisujahu
400 g hapukaid õunu
1 tl kardemoni ( ja/ või 1-2 tl kaneeli)
Serveermiseks:
3 dl vahukoort
1 tl vanillsuhkrut ja (0, 5 tl kardemoni)

Vahusta toasoojad munad suhkrutega, lisa sulatatud jahutatud või ja jahu. Koori ja riivi hulka õunad, maitsedsta kardemoni ja /või kaneeliga. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit. Ära üle küpseta, et kook jääks mahlane ja hea. Serveeri vanillsuhkruga vahustatud koorega.

Reklaam