Lia Virkus soovitab: VÄIKSED KÖÖGIVILJA-HAKKLIHAPIRUKAD

VÄIKSED KÖÖGIVILJA-HAKKLIHAPIRUKAD
12 tükki
Soovi korral võid täidises oleva paprika asendada kahe riivitud porgandiga või kasutada selle asemel väikest ananassikonservi.
Põhi: • 400 g keedetud kartuleid • 200 g võid • 6 dl nisujahu • 1 tl soola
Täidis: • 400 g hakkliha • 2 sibulat • 1 punane paprika • 1 muna • 1 dl riivitud juustu • 1 tl soola • purustatud musta pipart • 0,5 dl tükeldatud peterselli või murulauku
Kate: • 2 dl riivitud juustu • pitsamaitseainet • 4 tomatit
Riivi taignasse minevad kartulid. Vahusta toasoe või, lisa kartulid, jahu ja sool, töötle ühtlaseks taignaks. Keera taigen kilesse ning pane pooleks tunniks külma. Samal ajal koori ja tükelda täidise jaoks sibulad, lõika paprika väikesteks kuubikuteks. Pruunista hakkliha väheses õlis, lisa sibulad ja kuumuta pidevalt segades mõned minutid. Lisa ka paprikakuubikud ja maitsesta soola – pipraga, kuumuta veel umbes minut, lase jahtuda. Sega juurde muna, riivitud juust ja tükeldatud petersell või murulauk.
Vormi taignast käte vahel 10 cm läbimõõduga (või väiksemad) ümmargused kettad ning lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta peale hakklihatäidist, kata tomativiiluga. Raputa peale pitsamaitseainet ja riivitud juustu. Küpseta 200° juures 15- 20 minutit.

Reklaam