Lia Virkus soovitab: Kuulus Täku salat

U 6 purki, a`0, 5 l
Vürtsikas ja mõnus köögiviljasalat, kus lähene loovalt, mis köögivilju sul rohkelt käes on.
Algversioon sellest hoidisest pärineb Olustvere hoidistekonkursilt, olen ise tuuninud seda lisades tomateid topeltkoguse ja maitseaineid ka rohkem.
2 kg küpseid tomateid
1 kg sibulaid
1 kg porgandeid
1 kg paprikaid
500 g õunu
500 g suvikõrvitsat
U 300- 400 g küüslauku
2-3 sl soola
5 sl suhkrut
1-2 sl musta pipart, purustatud
1-2 sl 30% äädikat või 5-6 sl õunaäädikat
0, 5-1 dl õli praadimiseks
Koori sibulad, küüslaugud ja porgandid, viiluta. Kuumuta suure poti põhjas õlis.
Tükelda paprikad ribadeks, tomat, suvikõrvits ja õunad kuubikuteks . Lisa potti ka sool, viilutatud tsilli, must pipar ja suhkur ning kuumuta u 30-40 minutit. Maitsesta äädikaga lõpus, kuumuta veel läbi ja lisa vajadusel veel soola, suhkrut või pipart. Salat on juba mõnusalt vürtsikas, kuigi maitsestub veel purkides. Jaga eelkuumutatud purkidesse ja sulge.

Reklaam