Lia Virkus soovitab: soolaseened purki!

Soolaseened
1 l
Valmistusaeg: 10 minutit
Parimad saavad sel viisil hoidistatuna just riisikad. Seeni võib soolata koos maitseainetega või ainult soolveega. Soovitan proovida mõlemit varianti. Võib ka kupatada seened eelmisel päeval ja soolata alles järgmisel, nii nagu kellelegi sobib.

1 kg kupatatud seeni
1, 5 -2 dl vett
3 sl soola
Soovi korral lisa:
2 loorberilehte
5 musta pipra tera
3 nelki
3 mustsõstralehte
7- 8 g tilliõisikuid

Keeda vesi, lahusta selles sool ( lisa soovikohaselt ka ülejäänud maitseained).
Vala soolvesi kuumalt kohe kupatatud seentele eelkuumutatud purkidesse, suru seeni purki võimalikult palju kokku. Kui vedelikku jääb vähe, lisa keevat vett purkidesse juurde ja sulge hermeetiliselt.

Reklaam