Lia Virkus: Mulgikapsad ahjupotis

Neljale – kuuele seda
oma ema retsepti järgi valmistatud kapsast hakkan valmistama juba novembrist. Tavaliselt teismeliste kohese topeltkoguse, kuuenda valmistoote kapsas säilib külmkapis mitu nädalat. Vahel panen kapsa ka kuumalt purki ja kaanetan, nii säilib see külmas mitu kuud.
1 kg hapukapsast
500 g läbikasvanud sealiha, soovitatakse koos kamaraga
1 dl odrakruupe
suhkrut, soola
Lõika liha viiludeks, maitsesta soolaga. Laota basseini kapsast ahjupotti, jaotatud viimase lihatükid, siis veel mitu kapsast ja siis pane peale kruubid. Kalla potti nii palju, et kõik oleks kaetud. Kata kaanega ja tõsta 160kraadisesse ahju 1,5–2 tunniks (või kui liha ja kapsad on pehmed) hea. Ära sega! Alles siis, kui roog valmis, sega kõik läbi. Liha piigid on nii pehmed, et laguneb segades ise väiksemateks tükkideks. Maitsesta soola ja vähese suhkruga.
NB! Jättes tangud lisamata, saad maitsva hapukapsa jõululauale samal moel.

Reklaam