Lia Virkus soovitab: spagetivorm kanaga

Spagetivorm kanaga neljale
Kogu pere lemmik, lihtne ja hea.
500 g broileri kintsuliha või -rinnafileed
2 sl oliiviõli
2-3 küüslauguküünt
1 suur sibul
1 purk (400 g) purustatud tomateid
1 dl ketšupit või tomatipastat või BBQ kastet
2 dl piima või kohvikoort
2 tl kuivatatud punet või basiilikut
Soola ja musta pipart, suhkrut
300 g spagette
200 g riivitud juustu
Kaunistuseks peotäis kirsstomateid ja ürte

Keeda spagetid pehmeks, nõruta sõelal.
Pruunista pannil õlis tükeldatud kanafileed, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta ootele. Kuumuta samal pannil õlis ka hakitud sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa purustatud tomatikonserv, ketšup või tomatipasta, pune või basiilik, kuumuta üheskoos veel 5 minutit. Lisa pruunistatud kanatükid, koor ning maitsesta veel soola-pipra ning sutsukese suhkruga tomatite happesuse tasakaalustamiseks ning hauta kõike koos veel 5-10 minutit. Sega spagettidega kana-tomatikaste ning riivitud juust (jättes sellest peotäiekõik peale puistamiseks ootele). Maitse ja maitsesta vajadusel veel soola-pipraga, kuna pasta imab soola kiirelt endasse ja segu võib ikka mage tunduda. Kalla õliga määritud ahjuvormi, puista üle kõrvalepandud juustuga ning kaunista ürtide ning poolitatud kirsstomatitega. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit, kuni juust kaunilt sulanud. Serveeri värske salatiga!

Reklaam